Ben je je lief (m/v) beu maar durf je het niet zo goed vertellen? De internetdienst iDUMP4U brengt de vervelende boodschap graag in jouw plaats.

Er zijn tal van redenen denkbaar waarom mensen hun geliefde de deur niet durven te wijzen als een relatie haar beste tijd gehad heeft: we zijn te nerveus, te bang voor de reactie of gewoon te lui om schoon schip te maken. De Amerikaanse website iDUMP4U klaart de klus voor je, en vraagt er amper 10 dollar voor.

Gesprekje opnemen
Bijzonder ingewikkeld is het concept niet. Bradley Norman, het brein achter de website, pleegt een telefoontje naar je geliefde, geeft het slechte nieuws door en klaar is Kees. Voor de slechte karakters is er ook de optie om het gesprekje te laten opnemen, zodat je het achteraf een beetje hufterig op YouTube kan plaatsen.

Gaat je amoureuze engagement helaas al iets dieper dan een gewone relatie? Geen paniek, Norman weet ook raad met moeilijke gevallen. Voor 25 dollar zet hij een punt achter je verloving, voor een miezerige 50 dollar zorgt hij ervoor dat je huwelijk op de klippen loopt.

Grap wordt bijverdienste
Het idee startte als een grapje eind vorig jaar, sindsdien deed Larry al zo’n 200 afscheidstelefoontjes naar onthutste partners. Met – opvallend genoeg – de vakanties als drukste periode. Voorlopig is de dienst nog niet beschikbaar in ons land.