online datingsites

Online datingtips in coronatijd

Herinner je je de goede oude tijd nog? Wanneer je doelloos door Tinder zou kunnen swipen, een paar bedeesde berichten zou kunnen uitwisselen en binnen 24 uur aan de bar kon zijn met je “match”? Dat was vóór 2020! Verdwenen zijn de dagen van het ontmoeten van nieuwe mensen op feestjes, dansen in de club, uitgaan en vrijwel alles sociaal. Dating heeft tijdens de pandemie een nieuwe definitie gekregen.

Als je liefdesleven door COVID-19 tot stilstand is gekomen, ben je waarschijnlijk op zoek naar creatievere manieren om mensen te ontmoeten. Virtuele dating bijvoorbeeld. Het gaat niet langer om uit eten gaan, urenlang kletsen in een café of zelfs maar een stomende one-night-stand hebben. In plaats van ‘klassieke’ dates hebben mensen hun toevlucht genomen tot het leren kennen van elkaar via ‘Zoomdates’. Klinkt het bekend? We hebben enkele online datingtips om je op de meest sexy manier door de pandemie heen te helpen.

Dating apps zijn in stijging

Het gebruik van datingapps is gestegen sinds het begin van het coronavirus. Het is veilig om te zeggen dat 2020 niet het ideale moment was om single te zijn. Veel mensen waren gewend aan daten in de ‘echte wereld’, maar plotseling werd alles anders. Met meer thuisblijven was de enige optie om iemand achter een computerscherm of de telefoon te ontmoeten. Bumble, Tinder en meer hebben allemaal pieken in het gebruik gemeld sinds de pandemie begin maart uitbrak. En het is logisch: wie wil er alleen zijn tijdens een wereldwijde pandemie die ons in een ergere recessie heeft gebracht dan de Grote Depressie? Het lijkt erop dat virtuele dates snel de nieuwe norm worden. Alleen omdat we elkaar niet persoonlijk kunnen ontmoeten, wil nog niet zeggen dat we onze datingsites in de wacht moeten zetten.

Leuke online dates om te proberen

Gewoonlijk zullen je eerste online dates veel zijn van “Ik weet dat het zo gek is”, “Gaan jullie terug in lockdown?” en “Ken je iemand die het heeft?” Maar corona-gerelateerde vragen brengen je slechts zover. Nadat je het laatste COVID-19-nieuws hebt besproken, kun je enkele van deze online datingtips proberen om je virtuele date-avond op te fleuren.

Online happy hour

Een beetje vloeibare moed heeft nooit iemand kwaad gedaan. Het zal je eerste virtuele date op zijn minst een beetje minder ongemakkelijk maken. Er kunnen nog steeds rare stiltes voorkomen, maar die natuurlijke pauzes in een gesprek zullen iets draaglijker zijn met een wijnglas in je hand.

Samen eten

Je kunt direct in de virtuele datingwereld duiken door met je date te “dineren”. Om dit te laten werken, moeten jullie allebei iets koken en een tijd afspreken om te eten. Chat met je date en geniet samen van een maaltijd. Het is beslist niet zo intiem als in een restaurant tegenover elkaar zitten, maar het is beter dan alleen eten.

Een film kijken

Oh, wat missen we Netflix & Chill. Ook al kun je geen handen vasthouden in de bioscoop, of thuis op je bank knuffelen, je kunt toch wat popcorn poppen, je favoriete snoep pakken en een filmpje kijken met je date. Een online filmdate is iets minder persoonlijk, maar het is een leuke activiteit als je de traditionele virtuele dates beu bent.

Speel een spelletje

Games kunnen nog steeds voor veel plezier en intimiteit zorgen, zelfs als je niet in dezelfde kamer bent als je date! De wereld ligt voor je open; je kunt een mooi schoon trivia-spel spelen of een zwoel rondje naakte Texas Holdem. Je kunt tegenwoordig vrijwel elk kaartspel of klassiek bordspel online vinden! Als je echt pittig wilt worden, probeer dan een paar spelletjes voor volwassenen te spelen via videochat en kijk waar het naartoe gaat.

Werkt online dating echt?

Kun je echt een langdurige verbinding maken met iemand via een vage Zoom-oproep? Voor sommigen is het een moeilijk nee. Maar voor anderen lijkt het veelbelovend. Het is moeilijk om de fysische chemie na te bootsen die je al dan niet ervaart met iemand tijdens een videochat. Als je een online date hebt, mis je een van de belangrijkste ingrediënten in de beginfase van aantrekking: oxytocine. Dat is de chemische stof in onze hersenen die wordt geactiveerd door aanraking. Of, met andere woorden, het is de reden waarom je met iemand in bed wilt duiken of er van door gaan.

Hoewel je je date niet kunt aanraken, ruiken of bekijken om er zeker van te zijn dat hij wat is, moet je wel een idee kunnen krijgen of je zijn persoonlijkheid wel of niet leuk vindt. Het is een goed idee om grappen te maken, te genieten van speels geklets en proberen het gezelschap van je date zoveel mogelijk te waarderen.

Zelfs als je iemand fysiek niet kunt ontmoeten, hebben online dates hun voordelen. Ze besparen geld, je hoeft niet je mooiste kleding aan en je kunt ineens ‘verbindingsproblemen’ krijgen als je geen plezier hebt.

Br0n: womenonline

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.