Online dating

Online dating geen taboe meer

Makkelijker en vaker dan ooit kunnen we contact maken met nieuwe vrienden en volslagen onbekenden. De komst van Facebook, social media en online datingsites hebben hier grote rollen in gespeeld. Steeds meer mensen zoeken hun liefde online en vinden het nog ook. Online dating kan geen taboe meer blijven.

Online dating begon als taboe

“Hoe heb jij die leuke nieuwe vriend leren kennen?”, was zeker een vraag die jou gesteld werd als je vanuit het niets met een knapperd op de proppen kwam, die niemand anders kende. “Oh, van mijn werk,” of “via een nicht van mij”. Er waren tijden dat je niet zei dat je deze leukerd via een datingsite had leren kennen.  Online dating begon in de taboesfeer. Het leek het tijdperk dat alleen nerds, drukbezette zakenmensen en verstokte vrijgezellen op datingsites te vinden waren. Maar die tijd ligt ver achter ons. Al in begin 2000 kwam uit een onderzoek naar voren dat online daters socialer waren dan gemiddeld  en meer zelfvertrouwen hadden dan degene die niet via online dating op zoek waren naar een partner.

Geen eenzame losers

Mensen die ingeschreven stonden op online dating sites bleken vaker hun familie te bezoeken, waren vaker betrokken bij sociale activiteiten en waren vaker lid van een sportvereniging of hobbyclub. Later onderzoek bracht nog duidelijker in beeld dat mensen die online daten zeker geen eenzame losers zijn, die moeite hebben met het aangaan van sociale banden. Wat juist duidelijk werd is dat deze groep singles meer zelfvertrouwen hebben, weinig datingangst en socialer zijn. Niet een moeilijk karakter doet mensen besluiten online te gaan daten, wel het feit dat ze net verhuisd zijn naar een andere regio, of omdat ze gewoon weinig tijd hebben om nieuwe mensen te ontmoeten.

Online dating geen taboe meer

Singles gaan online daten omdat het op een andere manier niet lukt. Om hun focus  te vergroten zoeken ze echter ook gewoon in de kroeg, via kennissen, via werk en via social media. Niet alleen mensen met beperkte sociale vriendenkring gaan online daten maar ook mensen met een normaal en rijk sociaal leven. Internet wordt gewoon een extra kanaal. De vraag is of een gezonde relatie alleen kan ontstaan in het alledaagse leven? Dat offline relaties beter uitpakken is nog nooit bewezen. Doordat sociale media zo’n groei doormaakt, is het leggen van contacten en het onderhouden ervan gemeengoed geworden. Mocht er nog enig taboe zijn, dan zal daar snel niks meer van over zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.