profielfoto

Online daten via mobiel groot succes

De vernieuwde app van datingsite Lexa.nl is na de introductie van de Shuffle-functie en het nieuwe flat design een succes gebleken. Met ruim 140.000 downloads en een vermelding in de lijst Beste Nieuwe Apps in de Nederlandse iTunes store, kan worden vastgesteld dat online daten via mobiel een nieuwe trend is.

Nog makkelijker in gebruik

Waar de gebruikers van iOS toestellen de Shuffle-functie in februari al konden gebruiken, zijn de nieuwe functies ook voor Android gebruikers te downloaden. Het gebruiksvriendelijke ontwerp van de app zorgt ervoor dat het voor singles nu nog makkelijker is om direct contact te leggen met andere singles in hun omgeving.

Foto’s uploaden vanaf Facebook profiel

Daarnaast is het voor iOS gebruikers vanaf nu ook mogelijk om foto’s van hun Facebook profiel te uploaden naar de Lexa app. Android gebruikers moeten hier nog even op wachten, Lexa heeft meerdere releases gepland, verspreid over het jaar.

55 procent van traffic gaat via mobiel

“Tijdens zomerse dagen zien we een grote stijging in mobiel gebruik, meer dan 55 procent van de traffic gaat dan via mobiel, waar dit gemiddelde rond de 35 procent ligt. Wij verwachten dat dit percentage met de vernieuwde app en de hoge temperaturen alleen maar blijft stijgen.” Aldus Stefan van den Berg, Managing Director van Lexa.nl.

Wat doet de Shuffle-functie?

De Shuffle-functie stelt je op basis van foto’s, afkomstig van door Lexa.nl gecontroleerde profielen, in een korte tijd voor aan veel verschillende singles bij jou in de buurt. De functie zorgt ervoor dat gebruikers op een leuke en speelse manier via een simpele beweging aan kunnen geven of zij denken dat de voorgestelde single bij hen past. Daarnaast helpt het bij het creëren van zoveel mogelijk kansen om te daten.

Buiten onze grenzen

De functie blijft actief wanneer de gebruiker zich binnen Europa begeeft en kan zo dus ook matchen met andere Europese gebruikers van de app. Perfect wanneer je deze zomer op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk of Italië.

Veel downloads voor sociale apps

Inmiddels worden er elke maand in Europa ruim 25 miljoen profielen beoordeeld door middel van de Shuffle-functie. Internationaal De mobiele app van Meetic, het Franse moederbedrijf van Lexa.nl en tevens markleider binnen Europa op het gebied van online dating, is inmiddels ruim 1.4 miljoen keer gedownload. Ook het Amerikaanse Match.com, een zusteronderneming van Lexa.nl, heeft een vernieuwde mobiele app op de markt gezet. In slechts één week tijd behaalde de app een derde plek binnen de categorie sociale apps.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.