profielfoto

Online daten via mobiel groot succes

De vernieuwde app van datingsite Lexa.nl is na de introductie van de Shuffle-functie en het nieuwe flat design een succes gebleken. Met ruim 140.000 downloads en een vermelding in de lijst Beste Nieuwe Apps in de Nederlandse iTunes store, kan worden vastgesteld dat online daten via mobiel een nieuwe trend is.

Nog makkelijker in gebruik

Waar de gebruikers van iOS toestellen de Shuffle-functie in februari al konden gebruiken, zijn de nieuwe functies ook voor Android gebruikers te downloaden. Het gebruiksvriendelijke ontwerp van de app zorgt ervoor dat het voor singles nu nog makkelijker is om direct contact te leggen met andere singles in hun omgeving.

Foto’s uploaden vanaf Facebook profiel

Daarnaast is het voor iOS gebruikers vanaf nu ook mogelijk om foto’s van hun Facebook profiel te uploaden naar de Lexa app. Android gebruikers moeten hier nog even op wachten, Lexa heeft meerdere releases gepland, verspreid over het jaar.

55 procent van traffic gaat via mobiel

“Tijdens zomerse dagen zien we een grote stijging in mobiel gebruik, meer dan 55 procent van de traffic gaat dan via mobiel, waar dit gemiddelde rond de 35 procent ligt. Wij verwachten dat dit percentage met de vernieuwde app en de hoge temperaturen alleen maar blijft stijgen.” Aldus Stefan van den Berg, Managing Director van Lexa.nl.

Wat doet de Shuffle-functie?

De Shuffle-functie stelt je op basis van foto’s, afkomstig van door Lexa.nl gecontroleerde profielen, in een korte tijd voor aan veel verschillende singles bij jou in de buurt. De functie zorgt ervoor dat gebruikers op een leuke en speelse manier via een simpele beweging aan kunnen geven of zij denken dat de voorgestelde single bij hen past. Daarnaast helpt het bij het creëren van zoveel mogelijk kansen om te daten.

Buiten onze grenzen

De functie blijft actief wanneer de gebruiker zich binnen Europa begeeft en kan zo dus ook matchen met andere Europese gebruikers van de app. Perfect wanneer je deze zomer op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk of Italië.

Veel downloads voor sociale apps

Inmiddels worden er elke maand in Europa ruim 25 miljoen profielen beoordeeld door middel van de Shuffle-functie. Internationaal De mobiele app van Meetic, het Franse moederbedrijf van Lexa.nl en tevens markleider binnen Europa op het gebied van online dating, is inmiddels ruim 1.4 miljoen keer gedownload. Ook het Amerikaanse Match.com, een zusteronderneming van Lexa.nl, heeft een vernieuwde mobiele app op de markt gezet. In slechts één week tijd behaalde de app een derde plek binnen de categorie sociale apps.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.