online shoppen singles day

Online daten met behulp van VPN

Online daten is tegenwoordig de meest normale gang van zaken. Helaas is het niet vanzelfsprekend dat jouw accountgegevens goed beschermd worden door het platform dat je gebruikt voor online dating. Gelukkig bestaan er VPN-diensten die jou hierbij een handje kunnen helpen, zodat je met een gerust hart online kunt daten. Wat VPN is, wat VPN-diensten doen en hoe het jou kan helpen lees je hier!

VPN: Wat is dat precies?

VPN staat voor Virtueel Particulier Netwerk. Door een dergelijk netwerk op te stellen, zorg je ervoor dat alles wat jij online doet volledig afgeschermd is van de buitenwereld. Helaas is dit niet vanzelfsprekend wanneer je gebruikmaakt van datingapps zoals Tinder. Sterker nog, vaak gebruiken deze platformen verouderde protocollen waardoor iemand met verkeerde intenties jouw gegevens kan stelen.

Eigenlijk kan alles wat je online doet gevolgd worden door iemand anders, zonder dat jij daar ook maar iets van doorhebt. Toen het internet nog nieuw was, werd het vaak vergeleken met een hele grote, wereldwijde snelweg waar iedere gebruiker deel van uitmaakt. Als je zelf op een drukke snelweg rijdt, zie je je medeweggebruikers en kun je zien hoe ze rijden en wat ze doen.

Een VPN-verbinding wordt vaak een tunnel genoemd. Wanneer je deze op je verbinding instelt, wordt voor jouw auto een speciale tunnel gebouwd, waardoor niemand je op deze internetsnelweg meer kan zien. Je neemt deel aan het verkeer, maar je maakt gebruik van je eigen privésnelweg.

VPN-diensten en online daten: hoe kan het jou helpen?

Nu duidelijk is wat een VPN-verbinding is, komen we bij de volgende vraag: Wat kunnen VPN-diensten betekenen bij online daten? Wanneer je leest wat een VPN-verbinding is, denk je misschien dat je heel veel technische kennis moet hebben om dit op het gewenste apparaat in te stellen. Dit was heel vroeger het geval, maar tegenwoordig is dat gelukkig niet meer zo.

Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden bij een VPN-dienst, de app te downloaden en in te loggen. De rest wordt voor je gedaan! 

VPN-diensten komen zeer goed van pas bij online daten en wel vanwege de volgende voordelen:

  • Je IP-adres is afgeschermd, waardoor er geen verband kan worden gelegd tussen het IP-adres en je huisadres.
  • Je kunt overal ter wereld gebruikmaken van de gewenste app, ook als deze is geblokkeerd in het land waar jij bijvoorbeeld op vakantie bent.
  • Je verbinding is altijd beveiligd, ook wanneer je gebruikmaakt van een openbaar Wi-Fi netwerk.
  • Tot slot kun je door je fake IP-adres ook liefde over de grens zoeken, mocht je hieraan behoefte hebben!

Linda

Schrijver op Singlessite.nl en Single2travel.nl | Reislustige levensgenieter | Maakt websites en schrijft graag

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!