online flirten

Online date succes zit grotendeels in gebruikersnaam

Driftig aan het online daten maar heb je nog maar weinig succes in de liefde tot nu toe? Misschien moet je eens een andere gebruikersnaam kiezen want dit schijn naast een goede foto minstens zo belangrijk te zijn!

Verleiden

Online daten is niets meer of minder dan iemand anders verleiden om je in het echt te willen ontmoeten. Om te achterhalen hoe je online nou echt succes boekt doken onderzoekers in 86 reeds gepubliceerde studies over verleiden en overtuigen. Een analyse van al deze studies levert een aantal tips op voor iedereen die succes wil boeken op een online datingsite.

Gebruikersnaam

What’s in a name? Nou, heel veel als het om online daten gaat zo blijkt. Een goede gebruikersnaam blijkt net zo belangrijk te zijn als een goede profielfoto. Een goede gebruikersnaam moet voldaan aan een aantal eisen. Zo boek je meer datingsucces met een naam die begint met een letter hoog in het alfabet. Onduidelijk is waarom. Misschien komt het omdat mensen met een naam die begint met een letter aan het begin van het alfabet doorgaans hoger zijn opgeleid en een hoger salaris hebben, wie weet. Of zou het iets te maken hebben met de manier waarop de zoekmachines van datingsites resultaten tonen (alfabetische volgorde)?

Betekenis gebruikersnaam

Behalve de beginletter is ook de betekenis van de gebruikersnaam belangrijk. Vrouwen kiezen bij voorkeur een naam die hun fysieke aantrekkelijkheid benadrukt (Blondie?!) en mannen gaan voor een naam die hun intelligentie benadrukt. Ook met een speelse naam scoor je punten. Het kan een goed idee zijn om, voordat je een gebruikersnaam kiest, eens rond te kijken op de datingsite en vervolgens een gebruikersnaam te kiezen die vergelijkbaar is met de namen van mensen die jij aantrekkelijk vindt.

De foto

Behalve je gebruikersnaam is ook een foto bij je datingprofiel heel belangrijk zo stellen de onderzoekers. Wie succes wil boeken doet er goed aan om een foto te kiezen met een oprechte glimlach en het hoofd een beetje schuin. Vrouwen zouden op hun profielfoto het best in het rood gekleed kunnen gaan. Overigens is het ook geen slecht idee om een foto te plaatsen waarop meer mensen staan en die laat zien dat anderen een fijne tijd hebben in jouw aanwezigheid. Vrouwen bleken in sommige gevallen een man zelfs aantrekkelijker te gaan vinden nadat ze een foto hadden gezien waarop een andere vrouw naar die man lachte.

Profieltekst

Ook voor de tekst bij je profiel hebben de onderzoekers nog wel ideeën. Gebruik geen lastige woorden om intelligent over te komen, maar kies voor bewoordingen die blijven hangen en die ervoor zorgen dat mensen je aardig vinden. Wil je anderen laten weten dat je grappig bent? Zet het niet expliciet in de tekst, maar zorg er in plaats daarvan dat je tekstje laat zien dat je humor hebt. En praat niet alleen over jezelf, maar ook over wat je zoekt. De beste verhouding is wat dat betreft 70:30: zeventig procent over jezelf, dertig procent over wat je zoekt.

Beet!

En als je eenmaal ‘beet’ hebt en in contact komt, met een potentiële date, doe je er goed aan die date niet te laten wachten. Reageer snel. Stel open vragen. Vertel ietsje meer over jezelf. En komt het tot een gesprek met webcam? Lach, spiegel de lichaamstaal van de ander en doe niet alsof je perfect bent. En – ook niet onbelangrijk – wacht niet te lang om ‘in het echt’ af te spreken.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam