50+ dating

Online 50+ dating

Niets is zo makkelijk als een match maken op Google. Vandaag was ik voornemens het onderwerp daten en 50 plus aan elkaar koppelen. Ik vond het grappig dat ik bij deze zoektocht na het intypen van het getal 50 in hetzelfde rijtje als 50+ ook 50 tinten grijs tegen kwam. En zo is het ook in het echt, bedacht ik me. Als je 50 bent dan ben je echt niet oud, dan kun je volop genieten van het leven en van seks bijvoorbeeld. Door de vele levenservaringen, ben je mogelijk in staat een prettige leven leiden dan voorheen.

Senior

De 50+ wordt in het rijtje van de senioren geplaatst. Vanaf welke leeftijd ben je eigenlijk senior. Ik dacht dat Wikipedia daarop wel een antwoord had. Die kon mij ook vertellen dat Senior Latijn is voor de oudere (van senere, dat oud worden betekent).

Zo wordt iemand die tot een oudere generatie behoort ‘senior’ genoemd, soms als tegenstelling van junior. Iemand wordt meestal tot de ‘senioren’ gerekend vanaf 50 jaar, in sommige streken in Vlaanderen reeds vanaf 45 jaar.

In de sport staat senior meestal tegenover junior. In de atletiek bijvoorbeeld zijn atleten junior tot en met het jaar waarin men 19 wordt, vanaf het jaar waarin men 20 wordt, hoort men tot de senioren. Bij voetbal en hockey is men senior vanaf 18 jaar.

Online dating

Een populaire manier van daten is online daten, zeker als je nieuw bent in de wereld die daten heet. Het online daten is niet nieuw maar bestaat al langer dan 10 jaar.  Singlessite.nl bestaat ook al langer dan 10 jaar. Het kan natuurlijk dat je een relatie had, getrouwd was of op andere manier samenleefde. Voor jou was het niet nodig iets te weten over hoe je online een date kon krijgen. Maar je leven heeft een andere wending gekregen of jij hebt die genomen. Dus ben je de 50 voorbij en ga je voor het eerst daten, dan vind je het mogelijk prettig om in je eigen leeftijdsgroep rond te kijken.

50+ dating

Wanneer we het hebben over daten en 50+ dan val je dus in de groep single senior, die op zoek is naar een date. In deze groep vind je uitsluitend mensen, van vijftig jaar en ouder, die op zoek zijn naar serieuze contacten. Het hoeft natuurlijk niet altijd om liefde te gaan. Er kunnen ook vriendschappen ontstaan zodat je kennissen kring weer wat groter wordt.

Er is een heel scala aan datingsites te vinden, ook als je zoekt voor 50 plussers. Het handigst is gewoon eens een aantal sites te openen en te ervaren wat je eerste indruk is van de tekst en de uitstraling. Je moet je niet bij de eerste de beste meteen inschrijven. Het verschil zit hem in de locatie, in het opleidingsniveau, gratis of betaald, in geloofsovertuiging, zonder hulp of met hulp bij het invullen van het profiel.

Profiel aanmaken

Heb je een keuze gemaakt, dan kun je je registreren via een website en dan moet je een profiel aan gaan maken. Het is noodzaak je profiel naar waarheid in te vullen. Geef ook alleen die informatie die je kwijt wilt.  Net als je eerst hebt rondgekeken bij welke datingsite jij je prettig voelt, zo kun je ook eens door andermans profielen lopen om te kijken welke jou aanspreken, zodat je die een beetje als voorbeeld kunt aanhouden. Heb je een profiel en toont er iemand interesse in jou, of heb jij interesse in iemand, dan kun je diegene aanspreken. Contact maken is de enige manier om te kijken hoe dat verloopt en hoe het jou bevalt.  Je hoeft niet meteen de telefoon te pakken. Meestal zijn de eerste contacten via kleine berichtjes.

Ben eerlijk

Het blijkt ook dat mensen zich jonger voelen dan 50 en heel actief en vitaal zijn. Je bent als 50+ niet gebonden aan 50+ datingsites. Dus kijk ook gerust op datingsites die niet leeftijd gerelateerd zijn. Ben echter wel altijd eerlijk in het vermelden van je leeftijd.

Online daten is niet moeilijk, iedereen kan het. De eerste stap moet je wel even zetten. De rest gaat eigenlijk vanzelf.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam