bar

Ongesteld: bij deze bar krijg je 25 procent korting

Op vakantie in Israël en toevallig ongesteld? Misschien een bezoekje brengen aan de bar ‘Anna Loulou’ . Daar hebben ze een ‘Bloody Hour’ gelanceerd. Vrouwen die ongesteld zijn krijgen daar heel de avond 25% korting op hun drankjes.

Afgelopen zaterdag was een speciale avond in Anna Loulou. De bar in het Israëlische Jaffa organiseerde voor het eerst ‘Bloody Hour’. Tijdens zo’n avond moeten menstruerende vrouwen heel de avond lang een kwart minder betalen. Voor de korting volstaat het dat “those with the flow” gewoon melden dus dat je je menstruatie hebt.

De twee eigenaressen van de bar hopen met het initiatief menstruatie uit de taboesfeer te halen. “We willen kunnen praten over dit belangrijke onderwerp”, zegt mede-eigenaar Moran Bahrir aan Haaretz. “We willen voorbij gaan aan de kinderlijke schaamte die gekoppeld is aan alles dat met het lichaam te maken heeft.”

“Iemand zegt altijd direct ‘ieuw’”

“We proberen de ‘speciale situatie’, die een kwart van het leven van een vrouw inneemt, onder de aandacht te brengen met een geschenkje. Er is nog geen basis in het dagelijkse leven om te praten over menstruatie zonder dat iemand direct zegt: ‘Ieuw, waarom hebben jullie het daarover?”. Het ‘Bloody Hour’ is niet het eerste opvallende initiatief van de bar. Anna Loulou staat bekend als een plek waar holebi’s, joden en Arabieren samen iets komen drinken. En dat is uitzonderlijk in de regio.

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.