reiswijzer singles 1oudergezin

Onduidelijkheid bij ouders over meivakantie

De ene school heeft een week, de andere twee weken. Scholen beslissen dit jaar zelf hoelang de meivakantie duurt. Volgens de LO-Raad, de landelijke organisatie voor ouders met schoolgaande kinderen, is het voor ouders niet altijd duidelijk waar ze aan toe zijn.

Officieel van 26 april tot en met 5 mei

De meivakantie duurt officieel van 26 april tot en met 5 mei duurt maar scholen mogen zelf bepalen of deze met een week wordt verlengd. Als scholen dit doen, moet dit door de medezeggenschapsraad van de betreffende school worden goedgekeurd.

Niet alle ouders op de hoogte

Toch blijkt volgens de LO-Raad dat lang niet alle ouders van de data van de meivakantie tijdig op de hoogte zijn. Ook de PO raad, de belangenorganisatie voor basisscholen, krijgt signalen dat de communicatie over deze vakantie dit jaar rommelig verloopt.

Probleem

Het wordt voor ouders helemaal lastig als hun kinderen op verschillende scholen zitten waarbij het ene kind één en het andere kind twee weken vakantie heeft. De LO-Raad pleit daarom voor een regionaal gemeenschappelijk beleid en afspraken tussen basis- en middelbare scholen onderling.

Bron: Omroep West

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?