reiswijzer singles 1oudergezin

Onduidelijkheid bij ouders over meivakantie

De ene school heeft een week, de andere twee weken. Scholen beslissen dit jaar zelf hoelang de meivakantie duurt. Volgens de LO-Raad, de landelijke organisatie voor ouders met schoolgaande kinderen, is het voor ouders niet altijd duidelijk waar ze aan toe zijn.

Officieel van 26 april tot en met 5 mei

De meivakantie duurt officieel van 26 april tot en met 5 mei duurt maar scholen mogen zelf bepalen of deze met een week wordt verlengd. Als scholen dit doen, moet dit door de medezeggenschapsraad van de betreffende school worden goedgekeurd.

Niet alle ouders op de hoogte

Toch blijkt volgens de LO-Raad dat lang niet alle ouders van de data van de meivakantie tijdig op de hoogte zijn. Ook de PO raad, de belangenorganisatie voor basisscholen, krijgt signalen dat de communicatie over deze vakantie dit jaar rommelig verloopt.

Probleem

Het wordt voor ouders helemaal lastig als hun kinderen op verschillende scholen zitten waarbij het ene kind één en het andere kind twee weken vakantie heeft. De LO-Raad pleit daarom voor een regionaal gemeenschappelijk beleid en afspraken tussen basis- en middelbare scholen onderling.

Bron: Omroep West

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.