zin in seks single vrouw

Onderzoek naar vrouwelijk seksueel verlangen

In samenwerking met het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven, is Sofia Prekatsounaki gestart met een onderzoek naar seksueel verlangen bij vrouwen. En daarbij heeft ze jouw hulp nodig!

Seks zonder vaste relatie

De focus ligt op de manier waarop verlangen ontstaat in de interactie met een mannelijke partner. Het onderzoek heeft al veel aandacht gekregen door vrouwen in een relatie, maar is ook bedoeld voor vrouwen die (incidentele) seksuele contacten hebben zonder een vaste relatie.

Seksueel verlangen

‘Vrouwelijk seksueel verlangen, oftewel zin in seks, heeft een lange geschiedenis als onderwerp van maatschappelijke discussie. In het verleden is de aandacht vooral gericht geweest op het onderdrukken ervan. Tegenwoordig denken we er anders over. Tegenwoordig produceren we roze pilletjes die wonderen beloven. Omdat seksueel verlangen steeds meer gezien wordt als een belangrijk onderdeel van een bevredigend seksleven en van een bevredigende relatie.

Ga mee op zoek naar zin

Maar waar komt zin in seks nou eigenlijk vandaan? Wat is daarin de rol van intimiteit? En wat hebben afstand en narcisme ermee te maken? Help mee om de antwoorden te vinden. Ga mee Op Zoek naar Zin.

Deelnemen

Het invullen van de vragenlijsten duurt 15-20 minuten. Heb je naar aanleiding van de informatie op deze site of naar aanleiding van de vragenlijsten aanvullende vragen? Je kan op elk moment contact opnemen met de hoofdonderzoeker. Gebruik daarvoor het contactformulier op de website van “Op zoek naar zin.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.