zin in seks single vrouw
21 October 2015

Onderzoek naar vrouwelijk seksueel verlangen

In samenwerking met het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven, is Sofia Prekatsounaki gestart met een onderzoek naar seksueel verlangen bij vrouwen. En daarbij heeft ze jouw hulp nodig!

Seks zonder vaste relatie

De focus ligt op de manier waarop verlangen ontstaat in de interactie met een mannelijke partner. Het onderzoek heeft al veel aandacht gekregen door vrouwen in een relatie, maar is ook bedoeld voor vrouwen die (incidentele) seksuele contacten hebben zonder een vaste relatie.

Seksueel verlangen

‘Vrouwelijk seksueel verlangen, oftewel zin in seks, heeft een lange geschiedenis als onderwerp van maatschappelijke discussie. In het verleden is de aandacht vooral gericht geweest op het onderdrukken ervan. Tegenwoordig denken we er anders over. Tegenwoordig produceren we roze pilletjes die wonderen beloven. Omdat seksueel verlangen steeds meer gezien wordt als een belangrijk onderdeel van een bevredigend seksleven en van een bevredigende relatie.

Ga mee op zoek naar zin

Maar waar komt zin in seks nou eigenlijk vandaan? Wat is daarin de rol van intimiteit? En wat hebben afstand en narcisme ermee te maken? Help mee om de antwoorden te vinden. Ga mee Op Zoek naar Zin.

Deelnemen

Het invullen van de vragenlijsten duurt 15-20 minuten. Heb je naar aanleiding van de informatie op deze site of naar aanleiding van de vragenlijsten aanvullende vragen? Je kan op elk moment contact opnemen met de hoofdonderzoeker. Gebruik daarvoor het contactformulier op de website van “Op zoek naar zin.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single verkiest huisdier boven nieuwe liefde

Ruim 63 procent van de singles weigert ronduit zijn of haar...

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit...

Singles ergeren zich aan smakken tijdens date

Lekker een hapje eten tijdens je eerste date? De romantiek is...

Dit is waarom er meer relaties sneuvelen dan vroeger

Steeds meer relaties overleven het niet. Vroeger was dat anders. Hoe...

Goed nieuws voor singles: één ‘seksbuddy’ hebben mag

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de richtlijnen vanwege...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie