50+ singles gids

Ondernemende spontane koppels hebben beter seksleven

Stellen die niet zo volgens een strakke planning leven maar juist geregeld spontane activiteiten ondernemen hebben niet alleen een betere relatie maar ook een beter seksleven. Dat komt naar voren uit een onderzoek schrijft de Daily Mail.

Actieve stellen die spontaan dingen ondernemen zoenen en knuffelen tweemaal zo vaak met elkaar. Voor het onderzoek werden er 30 stellen langere tijd gevolgd. 24 van deze koppels vertelden dat het een positief effect had op de relatie.
Daarnaast nam ook de seksuele activiteit bij een derde van de koppels toe. Het aantal dat dagelijks seks met elkaar had was zelfs vier keer zo groot en het aantal dat nooit seks had nam met de helft af.

Romantiek

Voor het onderzoek werden de stellen een tijd gevolgd in hun dagelijks leven. Vervolgens kregen ze de opdracht om elkaar spontaan te verrassen met leuke, romantische dingen. Het ging daarbij om elkaar te verrassen met een etentje, lief briefje of een weekendje weg naar een hotel of wellnesscentrum.  Ook gaven ze elkaar een lekkere massage, maakten het bad klaar voor elkaar of stuurden ze iets lekkers naar hun lief terwijl hij of zij aan het werk was.

Na een week van deze spontane acties verklaarden de stellen wel 20 procent gelukkiger te zijn. Daarbij voelde ze zich ook zelfverzekerder en verliep de communicatie een stuk beter.

Opbloeien

Vooral de vrouwen bleken op te bloeien door het regelen van allerlei spontane activiteiten. Alle deelnemende dames zeiden zich meer geliefd te voelen als ze geregeld worden verrast door hun partner. De mannen hadden last van enige stress omdat ze moesten afwijken van hun dagelijkse routine. Ook vonden ze het soms eng om hun vrouw het voortouw te laten nemen bij spontane activiteiten.

Beide partners genoten het meest van de romantische bezigheden als het de dagelijkse routine niet al te veel verstoorde. De onderzoekers adviseerden de stellen dan ook om kleine en grote romantisch gebaren af te wisselen en niet te overdrijven.

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.