decollete

Onderdrukkende man valt op grote borsten

Mannen die van grote borsten houden, hebben vaker dan anderen een vijandige, dominante houding tegenover vrouwen.

Driedimensionaal

Dat concluderen psychologen van de Universiteit van Westminster in een publicatie die deze week verscheen in de online editie van het tijdschrift Archives of Sexual Behaviour. De onderzoekers gebruikten het programma Daz3d om realistische driedimensionale figuren te maken.

Ze lieten 361 blanke mannen uit Londen foto’s beoordelen van in bikini geklede slanke vrouwen die ze driehonderdzestig graden om hun as konden draaien. De cupmaat van de vrouwen varieerde van A tot E.

Invuloefeningen

Vervolgens lieten de onderzoekers de mannen invuloefeningen maken waaruit ze konden opmaken hoe seksistisch die mannen waren en in welke mate ze geneigd waren om vrouwen als object te zien. Ruim 32 procent van de mannen vond de middelgrote borsten (cup C) het aantrekkelijkst, gevolgd door grote borsten (24 procent) en zeer grote (19 procent). Interessanter was het verband dat de onderzoekers aantoonden tussen de voorkeur voor grote borsten en een seksistische levenshouding.

Vernederen

Mannen met een voorkeur voor grote borsten konden zich meer dan andere vinden in de uitspraak dat vrouwen vaak flirten met mannen om hen te plagen en vernederen. Ook keurden ze dronkenschap bij vrouwen af, terwijl ze dat bij mannen geen probleem vonden. Wel waren ze over het algemeen positief over vrouwen (vooral die met grote borsten) maar hadden ze weinig aandacht voor hun andere kwaliteiten.

Machtspositie

De onderzoekers koppelen dit verband aan een feministische theorie: door de focus te leggen op lichaamskenmerken zoals borstgrootte, zouden dominante mannen de aandacht afleiden van andere vrouwelijke competenties die hun machtspositie zouden kunnen bedreigen, zoals sociale vaardigheden. De onderzoekers schrijven dat ze het onderzoek hebben uitgevoerd omdat er opmerkelijk weinig studies zijn gedaan naar borstgrootte.

De focus van eerdere experimenten lag voornamelijk op aantrekkelijkheid van het gezicht en de heup-tailleverhouding. Dat terwijl uit eye-tracking onderzoek is gebleken dat mannen meer tijd besteden aan het kijken naar de borsten van een vrouw dan naar ieder ander lichaamsdeel.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.