Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
whatsapp vanaf wc
25 oktober 2019

Onder werktijd naar de WC: een op de vijf doet het liever niet

Maar liefst zeventien procent van de werkende Nederlanders maakt onder werktijd het liefst geen gebruik van het toilet. Bijna de helft (48 procent) van de vrouwelijke respondenten houdt hun grote boodschap zelfs het liefst op totdat ze thuis zijn. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.086 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard.

Toiletangst

Een belangrijke reden voor deze ‘toiletangst’ onder werkenden lijkt de algehele hygiëne van het ‘werkcloset’. Maar liefst 58 procent van de respondenten zegt zich hieraan te ergeren. “Ik vind het onbegrijpelijk dat een groot gedeelte van de werkgevers hun toilethygiëne niet op orde heeft”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “De WC vervult niet alleen een noodzakelijke functie, het doet tot op een bepaalde hoogte ook dienst als uithangbord richting (potentiële) klanten, relaties en sollicitanten.”

Toiletiquette

Een groot gedeelte van de ondervraagden ziet voor de werkgever een belangrijke rol weggelegd bij het schoonhouden van het werktoilet. Zo vindt 31 procent van de werkende Nederlanders dat hun werkgever algehele regels moet opstellen voor WC-gebruik op het werk; een zogenaamde ‘toiletiquette’. Wanneer het aankomt op de handhaving van een dergelijk beleid, durft het grootste gedeelte van de respondenten (57 procent) collega’s die het toilet niet netjes achterlaten daarop aan te spreken. Franke: “Als werkgever wil ik niet teveel doorslaan in allemaal soorten regeltjes en protocollen. Zeker bij gevoelige thema’s als het toiletgebruik denk ik dat je met ongeschreven regels en onderlinge afspraken al heel ver komt. Ik kan me echter voorstellen dat in sommige schrijnende gevallen, een ‘toiletiquette’ uitkomst biedt.”

Handen wassen

Uit het onderzoek blijkt dat er ook op persoonlijk vlak nog veel winst te behalen valt. Zo verdenken maar liefst zes op de tien ondervraagden, één of meerdere collega’s ervan hun handen niet te wassen na afloop van een grote- en/of kleine boodschap. Zeventien procent zegt bij sommige toiletbezoekjes precies te weten welke collega hen is voorgegaan en bijna één op de drie respondenten verdenkt collega’s ervan weleens langer op de WC te zitten dan nodig is. Franke: “Ik heb in het verleden meegemaakt dat een medewerker meerdere keren per dag, gemiddeld vijftien minuten naar de WC ging. Na lang wikken en wegen, is er toen besloten iets van te zeggen. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet wat er zich op dat toilet heeft afgespeeld. Misschien wil ik het ook liever niet weten…”

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Thuiswerken: helft in trainingsbroek, kwart in pyjama

Uitgaan zit er voorlopig nog niet in en maar liefst vier...

Een op vijf werkenden verlinkt collega bij baas

Maar liefst negentien procent van de werkende Nederlanders heeft fouten van...

Haar- en make-up tips voor een eerste date

Een goede eerste indruk is alles. Met deze haar- en make-up...

Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek

Maar liefst 48 procent van de werkende Nederlanders ziet op tegen...

5 tips om goed voorbereid op date te gaan

Op date gaan is altijd weer spannend. Of het nu je...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie

Wonen algemeen