afknapper taalfouten

Onbeantwoorde liefde: 6 tips

Ben je hopeloos verliefd op iemand die absoluut onbereikbaar is? Dan zit je in een moeilijke situatie. Niks zo erg als een onbeantwoorde liefde. Dus tips om eroverheen te komen zijn je vast heel welkom!

Hopeloos verliefd

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Hopeloos verliefd maar helaas.. de ander ziet je niet een staan! Meestal gaat een onbeantwoorde liefde vanzelf weer voorbij. Na een aantal weken, soms maanden verleg je je aandacht naar anderen en groei er vanzelf overheen. Soms lukt dat niet.

Onbereikbaar

Het gevoel dat die onbereikbare ander echt dé ware voor je is blijft bestaan. Met de tijd die er verstrijkt wordt dat gevoel alleen maar sterker. Dit gebeurt meestal wanneer je geregeld in zijn of haar nabijheid verkeert. Misschien zijn jullie wel hechte collega’s of goede vrienden. Iedere keer wanneer je hem of haar ziet wordt je bevestigd in jouw gevoel, jullie zijn een match made in heaven. Alleen die ander ziet dat (nog) niet..

Tegen beter weten in

Van een onbereikbare en onbeantwoorde liefde die maanden duurt weet je stiekem heel goed dat het nooit iets gaat worden tussen jullie. Want… de ander is stevig getrouwd en zo te zien heel gelukkig, er zit een behoorlijk leeftijdsverschil tussen jullie en je bevind je in een hele andere levensfase of hij/zij leidt een leven dat eigenlijk helemaal niet bij je past of… vul maar in. En toch… je blijft smachten, bent stik jaloers op de officiële partner en je kunt aan niets anders denken hoe fantastisch mooi het zou zijn als jullie toch samen zouden komen.

Vergeten

Iedereen die het weet zegt tegen je ‘geeft het op, zet het uit je hoofd, laat het los’, maar hoezeer je ook zou willen, het lukt je niet. Je leven staat niet echt on hold maar helemaal ervoor gaan lukt je ook niet. In je hart is eigenlijk geen ruimte voor een ander dus het ontmoeten, daten en proberen iets met iemand anders te beginnen stopt al voordat het überhaupt begonnen is. En eigenlijk ben je stiekem opgelucht.. Maar diep in je hart weet je dat dit niet gezond is, jij ook volop wil genieten van het leven, het echt moet gaan loslaten. Maar hoe doe je dat!? We geven je 6 tips.

1. Gebruik je verstand

De beste manier om die onbeantwoorde liefde uiteindelijk toch los te laten is te luisteren naar je verstand. Realiseer je dat je dromen iets anders zijn dan jouw ‘real life’ Een onbereikbare liefde is een soort verslaving. Je bent verslaafd aan de stofjes die je lichaam aanmaakt als je verliefd bent en daarom wil je het eigenlijk ook niet loslaten. Maar jij bent zelf verantwoordelijk voor dit  gevoel, dus ook voor het loslaten ervan. Afkicken geblazen dus!

2. Wees realistisch

Ben je zo ontzettend verliefd en wil je de rest van je leven met de ander doorbrengen of is het de fantasie waar je zo verliefd op bent omdat je best weet dat jullie heel waarschijnlijk helemaal niet zo goed bij elkaar passen. Is het juist veilig, interessant en spannend tegelijk juist omdat de ander niet bereikbaar is? Beeld je maar een in dat hij/zij vanaf morgen opeens aan je deur staat, je de liefde verklaart, bij je in trekt en dat voor de rest van je leven. Nog steeds zo aantrekkelijk?

3. Afleiding

Het klinkt heel suf, maar het werkt wel. Ga iets anders doen, iets waarbij je vooral niet aan die grote liefde van je herinnerd wordt. Zorg voor afleiding en richt je gedachten op iets anders. Zoek hem/haar vooral niet op. Ga eens een weekend weg met je vrienden of vriendinnen, zoek nieuwe hobby’s om andere mensen te leren kennen, wat jij wilt. Stop acuut met een groot deel van je tijd in hem / haar steken. 

4. Contact minimaliseren

Het is moeilijk, maar zoek geen contact met je grote onbeantwoorde liefde en laat hem of haar ook geen contact met jou zoeken. Als jullie vrienden zijn kun je zelfs uitleggen waarom je wat afstand moet nemen. Loskomen van iemand betekent ook fysiek, dus zo min mogelijk in elkaars nabijheid zijn. Wees sterk, beperk het contact tot het hoogstnoodzakelijke en bescherm jezelf tegen info waarvan je weet dat je van slag raakt (Facebook etc..)

5. Stop met dromen

Laat het beeld dat je in je hoofd hebt gecreëerd los en focus je op de feiten. Wedden dat jij hem/haar in je dromen veel leuker hebt gemaakt dan hij/zij daadwerkelijk is? Ook jouw prins(es) op het witte paard heeft vervelende eigenschappen en irritante trekjes.

6. Start met daten

En tot slot: focus je op andere leuke mensen (lees singles)! Ga naar de kroeg, leuk feest, borrel of vertrek voor een weekendje weg. Niets helpt beter tegen liefdesverdriet dan een andere. Verliefd zal je misschien niet direct worden, maar probeer in ieder geval open te staan voor andere en laat je verleiden tot een flirt en misschien wel meer!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.