ex loslaten tips

Onaantrekkelijke singles worden sneller gedumpt

Ben je niet gezegend met het uiterlijk van Brad Pitt of zijn prachtige vrouw Angelina? Dan hebt je het op de datingmarkt niet eenvoudig. Ben je niet de knapste, dan is de kans dat je eerste date meteen de laatste is behoorlijk groot.  Eerlijk? Nee, natuurlijk niet. Helaas wel waar.

Scheve tanden, een korte nek, groot voorhoofd of wijkende haarlijn? We noemen maar een dwarsstraat. Een niet al te aantrekkelijk uiterlijk wordt als voornaamste reden genoemd om iemand na een eerste date te dumpen. Het slechte nieuws wordt in de bijna de helft van de gevallen gelukkig nog wel op een nette manier maar ook definitieve manier gebracht zodat iedere hoop op een vervolg is uitgesloten. Deze cijfers komen naar voren uit een onderzoek van Singlessite.nl.

Date afknappers

Ongeveer 80 procent van de singles heeft wel eens iemand gedumpt na een eerste date. En hoewel lelijk en onaantrekkelijk als voornaamste redenen worden opgevoerd komt het hebben van totaal verschillende interesses op een goede tweede plaats. Een derde plek van dump-redenen wordt ingenomen door ‘onverzorgd uiterlijk’ en ‘van een ander niveau’. Onsmakelijke mondgeuren, zweetlucht, alleen maar over de ex of zichzelf praten, overduidelijke interesse in snelle seks en waardeloze communicatieve vaardigheden blijven steken in de middenmoot. Te laat komen of lachen om eigen grappen is voor een kleine 2 procent reden om de date te dumpen.

Dumptechniek

Blijkt overduidelijk dat het niets gaat worden? Dan laat bijna de helft van de ondervraagden dit op een nette, duidelijke en definitieve wijze weten. Eerlijk zeggen dat er geen klik is wordt door de singels dan ook veelvuldig genoemd. Nog eens dertig procent zit de date uit maar laat vervolgens niks meer van zich horen of maakt er een eind aan via een kort mobiel bericht. In 6 procent van gevallen stapt men tijdens de date, al dan niet met een smoes, op.

Eerlijk duurt het langst?

Een afwijzing overbrengen is nooit leuk maar 15 procent van de singles kiest er toch voor om volledig eerlijk te zijn in het hoe en waarom. De rest geeft er de voorkeur aan om de boodschap wat af te zwakken. Een andere veelbeproefde dump methode is het bij zichzelf houden. Op die manier probeert men hem of haar niet voor het hoofd te stoten.

Van slag

Wanneer de ondervraagde singles zelf worden gedumpt dan laat ze dit niet altijd onberoerd. Ruim een derde zegt daarna van slag te zijn. Nog eens een derde gaat hier wat luchtiger mee om. Nieuwe ronde, nieuwe kansen is hier het motto. Slechts 10 procent laat weten de eerste periode na een mislukte date helemaal geen nieuwe afspraakjes meer te willen maken. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.