partnergeweld

Om deze vijf redenen scheiden vrouwen het vaakst van hun man

Maar liefst een derde van alle huwelijken eindigt in een scheiding. Om een beter beeld te krijgen waarom koppels juist elkaar gaan, bevroeg dating service NextLove 43.000 vrouwen. Verrassend genoeg was vreemdgaan niet de belangrijkste reden voor een relatiebreuk. Een overzicht. 

Verschillende doelen in het leven hebben

Je kan het wel eens keer met elkaar oneens zijn, maar een verschillende toekomstvisie hebben kan de slaagkans van een huwelijk finaal dwarsbomen. Heeft een van de twee een kinderwens of wil je in het buitenland wonen? Op zo’n zaken kan je geen toegevingen doen.

Vreemdgaan

Voor 29% van de vrouwen was vreemdgaan een absolute no-go een hun huwelijk.

Ruzie maken

Opposities attract wordt wel eens gezegd, maar eens de passie is uitgewerkt kunnen twee uiteenlopende karakters vooral ergernis opwekken. Maar liefst 11% ondervraagden gaf aan te willen scheiden van hun man omdat ze te vaak ruzie maakten.

Gebrek aan intimiteit

Intimiteit in een relatie geeft je een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Het is essentieel wil je gelukkig zijn met een partner. Een gebrek hieraan kan vaak leiden tot vreemdgaan wat dan weer een andere reden tot scheiden is.

Gezondheidsproblemen 

Leven met een partner die ziek is kan zware druk leggen op het samenzijn. Hoe hard je ook je best doet, de stress van het zorgen kan soms teveel zijn.

Bron: Metro / NetLove

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.