licht in hartjes
29 August 2017

Of je stopt de stekker er weer in

Zit je in een relatie waar je niet meer helemaal van overtuigd bent? Dan zijn er twee opties. Er een punt achter zetten of gewoon doorgaan. Je weet namelijk nooit wat je wint, maar je weet wel wat je verliest. Wil je het toch een kans geven, dan moet je er wel wat voor doen. Zorg dat de stekker weer in het contact zit.

Aanmodderen

De stekker uit een relatie of doormodderen? Zelf heb ik een heel naar gevoel bij het woord doormodderen. Na mijn eigen scheiding kwam ik een ex familie lid op straat tegen die zei dat uit ons elkaar gaan beter was dan blijven aanmodderen. Ik heb onze relatie nooit gevoeld als aanmodderen. En of dat de woorden van mijn ex zijn geweest richting zijn familie, dat is niet eens 100% zeker, maar toch was ik ervan aangedaan.

Huisje, boompje, beestje

In een relatie gaat veel op een gegeven moment op de automatische piloot. De spanning die er in het begin is als je een relatie begint en je veel dingen voor de eerste keer doet en samen beleeft, die worden natuurlijk minder frequent. Huisje, boompje beestje, is niet voor niets een ingeburgerd gezegde geworden. Alles gaat zijn gangetje. Dat is helemaal niet erg. Lekker mee doorgaan als dit voor jou goed is.

Of je stopt de stekker er weer in

Kan het voor jou niet rustig genoeg zijn, dan is er geen reden om een relatie te beëindigen. Zou je weer wat meer pit willen in jullie relatie, dan moet je ervoor zorgen dat er weer wat meer spanning komt. Wat meer onverwachte acties en activiteiten samen, is zeker de moeite waard en altijd aan te bevelen. Je hebt elkaar ooit zo leuk gevonden dat je perse met deze persoon verder wilde en met niemand anders. Dus zorg dat je het vonkje in de ander terugvindt en maak van dit waakvlammetje, weer een vuurtje dat brandt. Ga de passie terugvinden. Stop de stekker weer in het stopcontact, bij wijze van.

Te passief levert niets op

Volgens relatietherapeuten is de grote valkuil bij mensen die twijfelen over hun relatie, dat zij te passief zijn in het aan de kaak stellen van de problemen. Veel mensen wachten af om te zien of het na verloop van tijd beter gaat, zonder dat zij zelf actie ondernemen. De problemen met elkaar bespreken heeft alleen zin als er ook echt iets verandert. Meer tijd maken voor elkaar, nieuwe afspraken maken met elkaar en eventueel samen in therapie. Wanneer dit niet werkt en je nog steeds niet gelukkig bent, weet je dat je alles gedaan hebt.

Maak eens ruzie

Wanneer echter de liefde helemaal zoek is, dan is er echt een belangrijk element wat je gaat missen. De lijm die jullie en jullie gezin samenhield die is opgedroogd en het geheel voelt minder stevig. Heb je al wel eens lekker ruzie gemaakt? Stellen die twijfelen en ruzie daarover maken, tonen teken van liefde. Wanneer je niks meer om de ander geeft, ga je daar geen ruzie meer voor beginnen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Heb je één van deze 4 sterrenbeelden? Dan ben jij een beest in bed!

Standje ‘brave missionaris’ komt niet voor in jouw seksleven. Jij houdt...

7x dingen die mannen doen waar vrouwen opgewonden van raken

Natuurlijk, we worden ook opgewonden van zijn brede armen, mooie ogen...

Flirten op een uitvaart kan wel, ruzie maken niet

Ruzie maken of dronken zijn kan echt niet op een uitvaart....

5 tekenen van een ongezonde relatie

Op het maatschappelijk vlak scoren is voor de meesten geen probleem....

Zo pak je een relatiedrama goed aan

Relatiedrama's zijn heerlijk (denk Temptation Island) wanneer het niet over jezelf...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie