licht in hartjes

Of je stopt de stekker er weer in

Zit je in een relatie waar je niet meer helemaal van overtuigd bent? Dan zijn er twee opties. Er een punt achter zetten of gewoon doorgaan. Je weet namelijk nooit wat je wint, maar je weet wel wat je verliest. Wil je het toch een kans geven, dan moet je er wel wat voor doen. Zorg dat de stekker weer in het contact zit.

Aanmodderen

De stekker uit een relatie of doormodderen? Zelf heb ik een heel naar gevoel bij het woord doormodderen. Na mijn eigen scheiding kwam ik een ex familie lid op straat tegen die zei dat uit ons elkaar gaan beter was dan blijven aanmodderen. Ik heb onze relatie nooit gevoeld als aanmodderen. En of dat de woorden van mijn ex zijn geweest richting zijn familie, dat is niet eens 100% zeker, maar toch was ik ervan aangedaan.

Huisje, boompje, beestje

In een relatie gaat veel op een gegeven moment op de automatische piloot. De spanning die er in het begin is als je een relatie begint en je veel dingen voor de eerste keer doet en samen beleeft, die worden natuurlijk minder frequent. Huisje, boompje beestje, is niet voor niets een ingeburgerd gezegde geworden. Alles gaat zijn gangetje. Dat is helemaal niet erg. Lekker mee doorgaan als dit voor jou goed is.

Of je stopt de stekker er weer in

Kan het voor jou niet rustig genoeg zijn, dan is er geen reden om een relatie te beëindigen. Zou je weer wat meer pit willen in jullie relatie, dan moet je ervoor zorgen dat er weer wat meer spanning komt. Wat meer onverwachte acties en activiteiten samen, is zeker de moeite waard en altijd aan te bevelen. Je hebt elkaar ooit zo leuk gevonden dat je perse met deze persoon verder wilde en met niemand anders. Dus zorg dat je het vonkje in de ander terugvindt en maak van dit waakvlammetje, weer een vuurtje dat brandt. Ga de passie terugvinden. Stop de stekker weer in het stopcontact, bij wijze van.

Te passief levert niets op

Volgens relatietherapeuten is de grote valkuil bij mensen die twijfelen over hun relatie, dat zij te passief zijn in het aan de kaak stellen van de problemen. Veel mensen wachten af om te zien of het na verloop van tijd beter gaat, zonder dat zij zelf actie ondernemen. De problemen met elkaar bespreken heeft alleen zin als er ook echt iets verandert. Meer tijd maken voor elkaar, nieuwe afspraken maken met elkaar en eventueel samen in therapie. Wanneer dit niet werkt en je nog steeds niet gelukkig bent, weet je dat je alles gedaan hebt.

Maak eens ruzie

Wanneer echter de liefde helemaal zoek is, dan is er echt een belangrijk element wat je gaat missen. De lijm die jullie en jullie gezin samenhield die is opgedroogd en het geheel voelt minder stevig. Heb je al wel eens lekker ruzie gemaakt? Stellen die twijfelen en ruzie daarover maken, tonen teken van liefde. Wanneer je niks meer om de ander geeft, ga je daar geen ruzie meer voor beginnen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.