kees van Dongen

Ode aan de vrouw

Vandaag, dinsdag 2 december, is de expositie “Ode aan de Vrouw” gestart bij Louwman Exclusive in Utrecht. De fascinatie voor de schoonheid van de vrouw staat centraal bij de tentoongestelde kunstwerken van de beroemde kunstenaars Kees van Dongen, Jean-Gabriel Domergue en Tos Kostermans.

Titel trekt de aandacht

Mijn aandacht werd getrokken door de titel. Omdat ik zelf een vrouw ben? Mogelijk. Maar ik kan me ook voorstellen dat een man bij het lezen van deze titel nieuwsgierig wordt. Hoe kun je een vrouw eren, in de spotlights zetten, een eer bewijzen? Als je geen kunstenaar bent kun je dat doen door respectvol met je vrouw of je vriendin of je vriendin in wording om te gaan. Je zou haar met regelmaat kunnen vertellen hoe lief je haar vindt en hoe blij je met haar bent. Je kunt haar eens een cadeautje geven, maar dat is geen noodzaak. Die lieve, positieve woorden door jou gesproken zeggen, wat mij betreft, veel meer. Maar hoe brengen schilders een ode aan de vrouw?

Schoonheid in alle facetten geschilderd

In de afgelopen honderd jaar schilderden zij de schoonheid van de vrouw in al haar facetten. De fraaie kunstcollectie is dagelijks te zien in de meest bijzondere showroom van Nederland. De exclusieve automerken Maserati, Lexus, Bentley en Lamborghini en de unieke architectuur geven de kunstwerken een extra dimensie. “Ode aan de Vrouw” is het bezoeken dan ook absoluut waard. De toegang is gratis.

De schilders worden voorgesteld:

Kees van Dongen

Kees van Dongen (1877-1968) is wereldberoemd door zijn verleidelijke vrouwenportretten en zijn flamboyante levensstijl. Vele van zijn vrouwen dragen spraakmakende creaties van beroemde modeontwerpers en oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Aan de kunstwerken van Kees van Dongen zijn wereldwijd tientallen solotentoonstellingen gewijd.

Jean-Gabriel Domergue

Het vooruitstrevende werk van Jean-Gabriel Domergue (1889-1962) bevindt zich op de scheidslijn van erotiek en kunst. Hij was (naar eigen zeggen) de uitvinder van de Pin-Up. De mooiste en elegantste vrouwen zoals Gina Lollobridgida en Brigitte Bardot hebben voor hem geposeerd.

Tos Kostermans

Tos Kostermans (1958) wil met zijn schilderijen dicht bij het geheim van iedere vrouw komen om zo haar schoonheid en elegantie vast te leggen. Kostermans geeft de huidige moderne en sterke vrouw weer in een sfeer van haute couture op een realistische en tijdloze manier.

Geschikt voor een date

Stel eens aan je date voor om bij deze expositie langs te gaan. Genoeg te zien en meer dan genoeg gespreksstof. De expositie is te zien in Utrecht. Op de site Excellent Art kun je wat voorwerk doen, door te kijken wat je graag wil zien. Kopen kan ook. Aan kunst hangt wel een prijskaartje, maar anders hoeft het geen kunst te heten.

Locatie:
Louwman Exclusive Cars B.V.
Proostwetering 53
3543 AC Utrecht (Direct aan de A2, afrit 6)

Openingstijden: 
Geopend van maandag tot en met zaterdag
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 18.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.