Ochtendseks en uitslapen lekkerste extraatjes voor vrouwen

Wie wil dat niet: iets meer tijd hebben in de hectiek van de ochtend? Uit onderzoek blijkt dat die extra tijd dan het liefst wordt besteed aan uitslapen, ochtendseks en uitgebreid douchen of badderen.

Dit blijkt uit een studie van Hero Fruit Ontbijt onder ruim 500 Nederlandse vrouwen. Na de drie eerder genoemde ‘extraatjes’ zijn ook een ontbijt op bed en uitgebreid ontbijten in de top 5. Opvallend is dat 7 op de 10 Nederlandse vrouwen last hebben van een ochtendhumeur.

De onderzoekers onderzochten wat vrouwen in de leeftijd van 20 tot 35 jaar belangrijk vinden in de ochtend. Daarbij stond centraal wat vrouwen het liefst extra zouden doen als ze wat meer tijd zouden hebben. “Veel vrouwen hebben een vast ritme ’s ochtends. Maar veel tijd voor extraatjes naast de dagelijkse routine, gunnen zij zichzelf vaak niet.

Ochtendrituelen

Vrouwen hebben verschillende vaste ochtendrituelen variërend van lekker tutten voor de spiegel en uitgebreid douchen tot het knuffelen met partner, kinderen of de huisdieren. Maar over het ontbijt zijn zij eenduidig: liefst 92 procent van de vrouwen ontbijt in de ochtend. Eén derde van de vrouwen geeft aan licht te ontbijten met bijvoorbeeld yoghurt of fruit. Een veel groter deel (58 procent) houdt echter van een steviger ontbijt met brood of muesli. Het is opmerkelijk dat de groep vrouwen die de dag met een lege maag begint, verdubbelt zodra zij de leeftijd van 30 jaar zijn gepasseerd. Niet verrassend is dat vrouwen die licht ontbijten of niet ontbijten sneller de deur uit zijn, dan de stevigere ontbijters. Zo geeft 63 procent van de vrouwen aan dat zij een half uur tot een uur de tijd neemt voordat zij de deur achter zich dichttrekken om aan hun dagelijkse programma te beginnen.

Ochtendhumeur

Een ochtendhumeur kan betekenen dat je ’s ochtends met rust gelaten wil worden of dat je wat humeurig uit de hoek kan komen als je net uit je bed bent. Ruim 7 op de 10 vrouwen geven toe dat zij hier ’s ochtends wel eens last van hebben. Dit slechte humeur verdwijnt voor ruim een kwart van de vrouwen als sneeuw voor de zon wanneer zij langer kunnen uitslapen of na een knuffelpartij met hun partner, kinderen of huisdieren (17 procent). Een vroege vrijpartij met de partner bezorgt ruim 1 op de 10 vrouwen een prima humeur. Een uitgebreide douche of bad doet dit voor 9 procent. Andere remedies die door de vrouwen werden genoemd waren een kop koffie, een stukje autorijden, maar bovenal gewoon met rust worden gelaten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?