onzeker lichaamsbeeld

Nooit `ik hou van jou

Een op de tien mensen zegt nooit `ik hou van jou’ tegen haar of zijn partner. Toch is de romantiek nog niet hiermee verloren. Deze zogenaamde ‘gesloten schelpen’ kiezen dan meestal voor geen woorden maar wel voor daden. Ze maken het ruimschoots goed door schoon te maken, te koken of te knuffelen. Dit naar eigen zeggen natuurlijk. Of dit wel overkomt op de partner is niet onderzocht. 

Liefde

10 procent van de koppels betuigt elkaar dus nooit de liefde. Letterlijk dan, want figuurlijk komt het er wellicht wel uit door allerlei dingen te doen voor de partner in questie. De rest, 90 %, een enorme meerderheid spreekt deze woordjes wel af en toe uit. Ze doen dit het vaakst na een lange, stressvolle week. Uit onderzoek bleek zelfs dat we het vaakst op zaterdagochtend rond 10 uur `ik hou van jou’ zeggen.

Magische woorden

40 procent gaf wel toe dat ze de magische vier woorden veel vaker gebruikten voordat ze gingen samenwonen. Naderhand zijn ze dus erg spaarzaam met de `ik hou van jou’s`. Het vaakst zeggen we deze woorden na een vrijpartij of een romantisch gebaar.

I love you

Andere stellen gaven dan weer toe dat de `i love you`s` een routine uitspraak zijn geworden die ze elke nacht voor het slapen gaan of aan het eind van een telefoongesprek of voordat ze naar hun werk vetrekken uitpsreken. Ook 4 op de 10 koppeltjes bekenden dat ze ook `Ik hou van jou` zeggen als ze het niet echt menen.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.