vallende sterren wens doen

Nog wensen? Vannacht tot 75 vallende sterren per uur

Wie dringend een wens wil doen, kan beginnen met aftellen naar vannacht. Dankzij een unieke meteorenregen kun je tot 75 meteoren per uur zien. De beste tijd om te kijken is om kwart voor drie ’s ochtends.

Lichtstreep aan het firmament

De vallende sterren worden deze keer niet veroorzaakt door de jaarlijks terugkerende zwerm de Perseïden, want die zijn pas in augustus te zien. Nu is het de beurt aan een groep meteoren van de komeet 209P-LINEAR, die in de negentiende en vroege twintigste eeuw een grote groep deeltjes verloor. Doordat die deeltjes met een enorme snelheid in botsing komen met de dampkring van de aarde zien we een lichtstreep aan het firmament: een meteoor of vallende ster. De meteorenzwerm van 209P/LINEAR is trouwens kort maar krachtig, vooral omdat de deeltjes allen van vrij recente datum zijn.

Kwart voor drie, van vrijdag op zaterdag

Volgens het wetenschappelijke tijdschrift EOS is het moeilijk in te schatten hoeveel vallende sterren er te zien zullen zijn omdat de zwerm nooit eerder werd waargenomen. Wellicht kan je per uur zo’n 20 tot 75 wensen doen, met een maximum rond kwart voor drie ’s ochtends. Het best kijkt je naar de noordelijke hemel, niet ver van de Poolster.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!