vallende sterren wens doen

Nog wensen? Vannacht tot 75 vallende sterren per uur

Wie dringend een wens wil doen, kan beginnen met aftellen naar vannacht. Dankzij een unieke meteorenregen kun je tot 75 meteoren per uur zien. De beste tijd om te kijken is om kwart voor drie ’s ochtends.

Lichtstreep aan het firmament

De vallende sterren worden deze keer niet veroorzaakt door de jaarlijks terugkerende zwerm de Perseïden, want die zijn pas in augustus te zien. Nu is het de beurt aan een groep meteoren van de komeet 209P-LINEAR, die in de negentiende en vroege twintigste eeuw een grote groep deeltjes verloor. Doordat die deeltjes met een enorme snelheid in botsing komen met de dampkring van de aarde zien we een lichtstreep aan het firmament: een meteoor of vallende ster. De meteorenzwerm van 209P/LINEAR is trouwens kort maar krachtig, vooral omdat de deeltjes allen van vrij recente datum zijn.

Kwart voor drie, van vrijdag op zaterdag

Volgens het wetenschappelijke tijdschrift EOS is het moeilijk in te schatten hoeveel vallende sterren er te zien zullen zijn omdat de zwerm nooit eerder werd waargenomen. Wellicht kan je per uur zo’n 20 tot 75 wensen doen, met een maximum rond kwart voor drie ’s ochtends. Het best kijkt je naar de noordelijke hemel, niet ver van de Poolster.

Bron: Nieuwsblad

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?