Aantrekkingskracht op ooghoogte

Nog altijd single? Misschien komt het omdat je te vroeg geboren bent!

Het is nogal een bijzonder gegeven maar het feit of je te vroeg geboren bent of niet lijkt een connectie te hebben met je liefdesleven. Althans, dat beweren onderzoekers van de Warwick Universiteit. Te vroeg geboren baby’s kunnen later namelijk moeilijker een partner vinden. Gelukkig is er niet alleen maar slecht nieuws.

Minder kans op een relatie

De wetenschappers vergeleken 21 studies die vroeggeboortes en relaties met elkaar vergeleken. En de resultaten bevatten slecht nieuws voor vroeggeboren baby’s: zij kunnen namelijk minder goed een partner vinden. Deze mensen hebben 28 procent minder kans op het krijgen van een relatie, en 22 procent minder kans om zelf vader of moeder te worden. Bij extreem vroeggeborenen, dus 28 weken of minder, was deze kans nog minder groot.

Teruggetrokken persoonlijkheid

Dit heeft er alles mee te maken dat mensen die te vroeg geboren zijn vaak meer verlegen en teruggetrokken zijn dan mensen die op of na de uitgerekende datum worden geboren. Hierdoor is het moeilijker om contact te leggen en relaties aan te gaan. De fysieke problemen die soms ontstaan bij vroeggeboorte hadden geen effect op het vinden van een partner.

Goed nieuws

Maar, er is ook goed nieuws: de kwaliteit van de relaties van te vroeg geboren baby’s is wel gewoon net zo goed als bij anderen. Het is dus niet zo dat zij ook in een relatie meer moeite moeten doen. Het duurt alleen iets langer voordat ze de juiste persoon hebben gevonden.

Bron: Welingelichtekringen

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!