blog single man

Niveau drie

Tanden gepoetst, geen vlekken op mijn kleren, mijn haar zit goed. Check. Geen gympen, maar nette leren schoenen, mijn bril is schoon. Check. Ik ben wat te vroeg voor mijn date. Bewust. Dan kan ik nog snel even de tips doornemen, die ik mijn smartphone had genoteerd. Ik pak mijn aantekeningen erbij. Eerste stap: appèl maken met de dame in kwestie. Dan door naar stap twee: een vraag stellen. Wachten op antwoord, goed luisteren en dan woordklikken. Als ik haar laatste woord op vragende toon herhaal, zou ze daar positief op moeten reageren en door praten. Dan krijgen we een echt gesprek. Zo hebben we het ook geoefend tijdens de workshop.

Via de professionele versierders van Masterflirt heb ik een workshop Gesprekstechnieken gevolgd, samen met zo’n 16 à 17 andere leergierige mannen. Doel van de workshop: succes met vrouwen krijgen. Beter worden met vrouwen. Je kunt pas ergens goed in worden als je patronen gaat herkennen, en daar dan op kunt anticiperen, zo leert de flirtdocent ons. En die patronen herkennen is toch een kwestie van ervaring en oefenen. Veel oefenen.

Er waren helaas geen vrouwen voorhanden bij de workshop om te oefenen, dus wij mannen moesten op elkaar oefenen. Niet helemaal hetzelfde, maar wel gezellig. Mannen onder elkaar. Spiegelen, afstemmen, letten op elkaars ademhaling, stemoefeningen… Daarbij was het zaak dat je de grenzen van je comfortzone opzocht en er liefst over heen ging. Drie uur lang hebben we geluisterd, geoefend en grenzen opgezocht. Alle vragen waar mannen mee worstelen zijn gepasseerd. Hoe voer je een gesprek met een leuke vrouw? Hoe zorg je ervoor dat zij jou een interessante vent vindt? Hoe begin je een gesprek? Waar moet je het over hebben? Hoe houd je haar aandacht vast? Hoe stuur je een gesprek? Hoe maak je het sprankelend?

De grootste fout die mannen maken, zo vertellen de flirtgoeroe’s ons, is dat mannen zichzelf blijven afvragen ‘wat moet ik tegen haar zeggen?’ Maar dat is de verkeerde insteek. Masterflirt leert ons om een andere mindset te gebruiken: hoe maak ik hier een leuk gesprek van? Leuk voor haar, leuk voor mij. Met die mindset heb je nooit meer gesprekken die doodlopen, gewoon omdat je weet hoe je een goed gesprek voert… Op naar een echt gesprek, met een echte vrouw!

Zo’n tien minuten te laat, zoals het hoort, komt ze binnen. We begroeten elkaar. Stap één, appèl gemaakt. Check. “Kon je het een beetje vinden?” De vraag is gesteld, stap twee. Check. “Ja hoor”, zegt ze, ”ik had alleen wat file onderweg.” “File?”, vraag ik geïnteresseerd. Dat is de woordklik, stap drie. Check. Hij gaat goed…. En voor ik er erg in heb hebben we een aardig begin van een gesprek. We wisselen wat wetenswaardigheden uit, waar we wonen, wat voor werk we doen, hobby’s, familie en vrienden.

We zijn toe aan een tweede rondje drankjes. Terwijl zij aan de kelner vraagt wat voor witte wijnen er geschonken worden, spiek ik snel even op mijn telefoon. Ik moet nu schakelen naar niveau drie, lees ik. Niveau twee – informatie uitwisselen –  hebben we nu wel gehad. De uitdaging voor mannen is om op niveau drie te komen met een vrouw: contact maken op emotioneel niveau. Communicatie is in essentie het overbrengen van emotie, herinner ik mij uit de workshop. Moeilijk voor een man, maar niet helemaal onmogelijk, is mij verzekerd. In ieder geval wel een noodzakelijke stap voor succes met een vrouw, heeft de gespreksgoeroe ons toevertrouwd.

“Zit je te whats app’en?”, hoor ik haar vragen. Ik kijk verschrikt op. “Oh, eh, sorry. Nee hoor”, stamel ik. “Ik keek heel even naar een berichtje.” En stop snel mijn telefoon weg. Nu moet ik opschakelen naar niveau drie. “Vind je dat niet vervelend”, probeer ik, “continu al die berichtjes via je telefoon, altijd maar online?” Ik hoop op een beetje een emotionele reactie. “Weet je wat ik echt  vervelend vind”, zegt ze oprecht verontwaardigd, “als ik in gesprek ben met iemand en die is dan steeds met zijn telefoon bezig. Echt heel irritant.” Oei, een beetje te veel emotie. Ik voel me warm en rood worden. “Ja, en helemaal bij een eerste date”, probeer ik nog quasi-grappig, maar het leed is al geschied.

Ik probeer in mijn hoofd het lijstje ‘hoe maak ik een gesprek leuk’ voor de geest te halen. Nummer vijf van de lijst schiet me te binnen, ‘durf tegendraads te zijn, daag haar uit’. “Jij hebt vast ook je telefoon aan staan, en checkt af en toe je berichten. Toch?”, probeer ik voorzichtig. “Ik vind het enorm onfatsoenlijk een telefoon aan te laten staan tijdens een gesprek. Volkomen respectloos om tijdens een gesprek je app’jes te checken”, zegt ze resoluut. Nummer negen van de lijst dan maar, ‘jezelf overdreven fantastisch neerzetten’. “Nou, eh, weet je, ik heb een dikke baan met dito verantwoordelijkheden en moet daarom ook altijd bereikbaar zijn voor colega’s die me nodig hebben. Bovendien heb ik een groot zakelijk netwerk en kunnen er altijd onverwachte kansen voorbij komen. Dusss….”. Ik kijk haar triomfantelijk aan. “Je werkte toch op de zuivel afdeling bij de Albert Heijn, zei je?”

Het gesprek is niet meer goed gekomen. Mannen moeten zich ook nooit op niveau drie begeven. Morgen snel bellen met de helpdesk van Masterflirt.

Tim (42) is single en vader. Voor Singlessite.nl schrijft hij over zijn belevenissen, zowel als single man als in de rol van alleenstaande vader.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.