Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
5 maart 2018

Niks mis met tevreden

Heb jij ook zo’n last van imperfecties en zijn er veel zaken niet goed aan jou? Dan moet je eens even goed luisteren. Wie maakt jou wijs dat er zoveel imperfect is aan jou, dat er zoveel beter kan? Laat je niet gek maken. Wees liever tevreden met jezelf. Daar is niks mis mee. Sta blij in het leven. 

Knap is subjectief

Naar ons zelf kijken maakt ons vaak niet blij. Dat is toch zo jammer. Wie bepaalt nu eenmaal dat er aan jou iets niet goed is. Ben je niet gewoon te streng voor jezelf. Wat is knap? Knap is subjectief. Wat de een mooi vindt, vindt de ander minder aantrekkelijk en dat is maar goed ook. Aan een aantal facetten kun je niets doen, maar aan je verzorging wel. Er goed verzorgd uitzien, dat nastreven, dan ben je al goed bezig.

Gewicht moet je passen

Wat is een goed gewicht? Er bestaan natuurlijk tabellen met de meest geschikte gewichten bij jouw lengte. Dat zal niet zomaar bedacht zijn. Maar er zijn nu eenmaal mensen die last hebben dit gewicht goed in balans te houden. Is er hormonaal iets verstoord, dan kun je nog zo gezond of niet te veel eten, dan komen er makkelijk wat kilo’s bij. Het is wel handig wanneer je plotselinge verandering merkt, dat je hierover nadenkt, dit mogelijk voorlegt aan je huisarts en dit eventueel koppelt aan andere lichamelijke veranderingen.

Vrouwen vinden zichzelf onterecht te dik

In een onderzoek is bekeken hoe vrouwen zichzelf inschatten. Dit kunnen ze boven water krijgen door aan vrouwen voorbeeld tekeningen voor te leggen en te vragen in welk figuur zij zichzelf herkennen en wat zij het liefst bij zichzelf zouden zien. Ook moesten ze aangeven wat ze verwachten dat mannen aantrekkelijk zouden vinden. Ze zitten er nogal naast, die vrouwen. Ze vinden zichzelf vaak onterecht te dik. Mannen vinden daarentegen dat vrouwen met een beetje vet zeker aantrekkelijk zijn.

Mannen vinden zichzelf gespierder dan ze zijn

Zijn mannen ook zo ontevreden met zichzelf? Mannen werden aan een zelfde test onderworpen. Waar vrouwen zich vooral ergeren aan vermeende vettigheid, maken mannen zich zorgen over schamele armpjes en een te bescheiden borstkas. Mannen blijken zich te onderschatten, zij zien zichzelf gespierder dan ze in werkelijkheid zijn. Vrouwen vinden dat mannen helemaal niet zo gespierd hoeven te zijn.

Niks mis met tevreden

Vrouwen hoeven dus niet zo slank te zijn. Mannen kunnen ook zonder veel spiermassa aantrekkelijk zijn. Denk niet te lang na over je imperfecties, die er eigenlijk niet zijn. Wanneer we nou gewoon eens sneller tevreden zijn met onszelf, dat zou een hoop stress schelen en veel meer blije mensen geven. Er is niks mis mee om tevreden te zijn. En blije mensen zien, maakt ook weer blij.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Vooral mannen bang om aan te komen tijdens de vakantie

Ben jij bang om aan te komen tijdens je welverdiende vakantie?...

Kom jij ook sneller aan in de winter? Zo komt het!

Kom jij ook sneller aan in december? Natuurlijk heeft het ook...

Hier liegen singles het vaakst over op Tinder

Tinder. Menig single maakt er gebruik van. Voor een serieuze liefde...

Zo raak je van die extra vakantiekilo’s af

Heb je een fantastische vakantie gehad maar ben je helaas wat...

Val je echt af wanneer je na acht uur ‘s avonds niets meer eet?

Iedereen heeft het al eens gehoord. Laat eten is niet goed...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie

Condoom.nl