nightswapping reizen gratis

Nightswapping: voor niks overnachten op vakantie

Vergeet Airbnb, Nightswapping is dé nieuwste manier om te overnachten bij vreemden in huis al je op reis bent! De aanbieder is al populair in landen als Frankrijk, Italië en Spanje en wil nu ook Nederland veroveren.

Overnachtingen sparen

Het concept is simpel. Zodra jij iemand in huis laat slapen, spaar je een nacht. En die kan je zelf dan weer inzetten bij een ander lid van Nightswapping. En dat allemaal met een gesloten portemonnee. En mocht je zelf geen slaapplek in de aanbieding hebben, dan kan je die nachten kopen tegen een -volgens de aanbieder- aantrekkelijke prijs.

Woningruil maar dan anders

„Onze oprichter Serge Duriavig kwam tijdens een etentje met vrienden op het idee”, legt Roxanne Bartelse van Nightswapping uit. Duriavig ruilde met vrienden uit New York van woning en vond dat nogal ingewikkeld. Hij bedacht een concept om dat makkelijker te maken. „Ruilen van woning is best lastig, want je moet maar net op die plek willen zitten. Nu maakt dat niet uit en kun je je nachten inzetten bij een local van jouw keus.”

Duizenden logeeradressen

Het bedrijf is in 2012 begonnen en inmiddels telt de website 90.000 logeeradressen in 160 landen. Daarvan waren er al 4.000 in Nederland, maar de website hoopt nu op meer. Bartelse: „We willen zoveel mogelijk adressen.”

Nieuwe hippe concurrent

Met de komst van weer een nieuwe speler op de vakantie-accommodatiemarkt wordt eens te meer duidelijk dat het toerisme anno 2015 aan fikse veranderingen onderhevig is. Traditionele vakantieovernachtingen krijgen er in de gedaante van Nightswapping een goedkope, hippe concurrent bij.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.