school spullen

Nieuwste TV-rage: De Luizenmoeder

Je moet de afgelopen weken ofwel elders op deze aardbol zonder internet hebben gezeten, of onder een steen gelegen want anders heb je vast gehoord van de hype die ‘De Luizenmoeder’ heet. Met special guest: Juf Ank die met haar ‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent’ een ware hit te pakken heeft.

Fragment: “Hallo Allemaal”

Back to school

De Luizenmoeder is een comedyserie en die speelt zich af in een van de meest herkenbare arena’s in Nederland: de absurdistische wereld van de basisschool. Een bijzondere minimaatschappij met eigen schoolpleinregels, traktatiebeleid, parkeerbeheer, zwaai-afspraken, hangouders, tienminutengesprekken, verantwoorde verjaardag traktaties… enzovoorts. En zoals Juf Ank zegt: ‘dat vinden we niet raar, dat vinden we alleen maar heel bijzonder… ‘

Herkenbaar

Wat precies het succes verklaart? Misschien is het een wat andere ‘toon’ op het juiste moment? In een maatschappij waarin we onze (afwijkende) mening liever voor ons houden dan uit durven spreken is een serie waarin ongenuanceerd en politiek incorrecte opmerkingen schering en inslag zijn kennelijk heel welkom. Herkenbare situaties worden in een bijzondere setting gespeeld en extreem uitvergroot. De kracht zit hem ook in de gekozen personages. Want wie (her)kent nu niet een ‘Juf Ank’ of schooldirecteur ‘Anton’. Daarvoor hoef je niet perse op een basisschool rond te lopen..

Types

Of je nu een alleenstaande ouder bent, een samengesteld gezin hebt, M/M of V/V relatie hebt met (of zonder) geadopteerd kind, zelfs wanneer je geen kinderen hebt is De Luizenmoeder leuk om naar te kijken. Van Volkert de conciërge tot Nancy de “desperately seeking for some attention” hulpouder die snakt naar wat spanning, sensatie en vooral aandacht van directeur Anton na het avontuurtje in het fietsenhok.., we herkennen onszelf of een ander allemaal in meer of mindere mate in deze personages. En dat maakt het nou nét zo leuk.

Fragment: Bijzonder Gezin

Ben jij ook fan? Dan zit je vast a.s. zondag om 20.30 weer voor de buis voor een nieuwe aflevering van De Luizenmoeder!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.