vragen speeddate

Nieuwsgierig naar speeddaten

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar het fenomeen speeddaten? Speeddaten is een speciale manier van daten die steeds populairder wordt. De naam ‘speeddaten’ zegt het al; je hebt verschillende dates in een snel tempo. Meestal duurt een date namelijk maximaal 5 minuten. Zo kun je op een gezellige, luchtige manier meerdere singles leren kennen.

Om je te helpen delen we deze 5 tips die we tegenkwamen op Relatieplanet met je!

Nieuwsgierig naar speeddaten

Je bent nieuwsgierig naar deze speelse vorm van daten, maar je durft de stap niet goed te nemen. Je hebt bijvoorbeeld geen zin om voor jezelf te adverteren. Daarnaast weet je helemaal niet wat je in die korte tijd over jezelf moet vertellen. Je hebt überhaupt geen idee hoe zo’n avond eraan toe gaat. Het kan dus een hele stap zijn om je hiervoor open te stellen.

Speeddaten met 5 tips

Dat je er een beetje onzeker van wordt is heel normaal, maar uiteindelijk kan deze ervaring je een ware kick en misschien de ware liefde opleveren. Om een beetje houvast te creëren, kun je de volgende tips achter de hand houden:

Tip 1 – Maak een goede eerste indruk

De eerste indruk is bij iedere date belangrijk. Probeer jezelf goed verzorgd te presenteren. Een frisse look laat zien dat je persoonlijke hygiëne belangrijk vindt en kan je zelfvertrouwen een flinke boost geven. Geef je date daarnaast bijvoorbeeld een hand of drie zoenen en vergeet diegene vooral niet aan te kijken.

Tip 2 – Wees origineel en gepassioneerd

Het gebruik van de standaardvragen lijkt misschien voor de hand liggend, maar zorgt er mogelijk niet voor dat je je van anderen onderscheidt. Het wordt gewaardeerd als je origineel en authentiek blijft. Vraag naar dingen die je zelf leuk vindt. Zijn jullie beide gepassioneerde lezers, dan kun je bijvoorbeeld vragen of je date je favoriete boek al gelezen heeft. Geef elkaar de ruimte om vragen te stellen en te beantwoorden. Speeddaten is geen eenrichtingsverkeer.

Tip 3 – Houdt het luchtig

Probeer te vermijden dat het gesprek zwaar en weemoedig wordt. Mochten jullie een klik hebben, dan is er later altijd ruimte om verder te praten over elkaars leven, geschiedenis en voorkeuren. Te snel hierop ingaan kan je date onbedoeld afschrikken.

Tip 4 – Blijf jezelf

Mooi weer spelen? Dat kan. Maar vergeet niet dat je op die manier misschien verkeerde verwachtingen schept. Je wilt tenslotte dat de ander je leuk vindt om wie je bent. Probeer dus vooral jezelf te zijn. Vertel de ander wat jou leuk maakt en wat je aan jezelf waardeert. Zelfvertrouwen wordt over het algemeen als erg aantrekkelijk ervaren.

Tip 5 – Heb plezier

Vergeet er vooral niet van te genieten. Natuurlijk komt het voor dat het niet klikt met een van de dates. Maar dit hoeft de pret niet te drukken. Je bent hier voor jezelf en je hebt sowieso een leuke ervaring om mee te nemen!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het speeddaten? Wil je ook graag op een gezellige, luchtige manier andere singles ontmoeten? Neem dan eens een kijkje bij deze speeddate organisaties of werp een blik op de agenda voor de eerstvolgende speeddate avonden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam