Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vriendschap
1 juli 2019

Nieuwe vriendschappen sluiten als volwassene doe je zo

Zijn er lege plekken in je agenda die smeken om gevuld te worden met leuke afspraken, maar zijn je vrienden steevast te druk? Of ben je al jaren op zoek naar een vriendschap zoals je die in series tegenkomt? Wat de reden ook is, het is helemaal niet gek om in je ‘volwassen leven’ op zoek te gaan naar vrienden. Metro Lifestyle vroeg coach Florian Hiele hoe je het beste nieuwe contacten kunt opdoen. En dat begint allemaal met zélf, in je eentje, activiteiten ondernemen.

Spannend

Florian vertelt dat veel mensen het spannend en een beetje eng vinden om in hun eentje op stap te gaan. „Ze krijgen dan het gevoel dat ze worden beoordeeld. Maar je moet je beseffen dat juist het alleen zijn een mooie positie is om jezelf te ontdekken. Wat wil ik doen deze vrije zaterdag? Waar heb ik nu echt zin in?” Dit zijn de vragen die je jezelf volgens de coach moet afvragen.

Voor een vriendschap zoals die van de meiden in HBO-serie Girls, het legendarische zestal in Friends en natuurlijk Blair en Serena (zonder de kift!), hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Zeg eens vaker ja…

…tegen de opties die je voorgeschoteld worden. Dus óók die housewarming van je verre achternicht, het toneelstuk van een oude studievriend en meer van zulke activiteiten. Zo kom je én nieuwe mensen (lees: potentiële vrienden) tegen en heb je misschien wel de avond van je leven. Houd wel Florians woorden in je achterhoofd: je moet niets doen waar je geen zin in hebt.

  1. Eet buiten de deur

En dat hoeft echt niet in een driesterrenrestaurant te zijn. Maar het levert je hoe dan ook nieuwe gesprekken op als je een hapje in je eentje gaat eten. Denk aan: de buren aan het tafeltje naast je (misschien een ouder echtpaar met bijzondere verhalen) of de knappe man/vrouw achter de bar.

  1. Maak een praatje

Met je medewachtenden bij de bus, die knapperd in de trein of een nieuwe collega bij het koffiezetapparaat. Ben je er niet zeker van of iemand op een praatje zit te wachten? Kijk dan naar de lichaamssignalen. Oortjes in? Blik naar de telefoon gericht? Dan kan je beter even geen gesprek beginnen.

  1. Ga bij een club

Heb je altijd al eens Spaans willen leren of praat je graag over boeken? Zoek een klasje, groep of club in de buurt die regelmatig samenkomt. Je leert hier gelijkgestemden kennen. Bonus: misschien ontdek je ook nog eens een verborgen talent.

  1. Vraag iemand mee

Als je het écht eng vindt om alleen op pad te gaan, kan je altijd iemand meevragen. Florian: „Zolang jij maar hebt beslist waar de trip naartoe gaat, is het helemaal niet erg om gezelschap te vragen. Dan kan je samen nieuwe mensen leren kennen.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Bemiddelingsbureau introduceert aanpak om eenzaamheid onder jongvolwassenen aan te pakken

Het is algemeen bekend dat één op de drie jongvolwassenen zich...

Wat is een frenemy en hoe herken je haar?

en frenemy is iemand die zich voordoet als een vriendin, maar...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Tips voor nieuwe contacten en vriendschappen

Het ontmoeten van nieuwe mensen of het maken van nieuwe vrienden...

Drie op vier singles wil geliefde ontmoeten in dagelijks leven

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie