vriendschap

Nieuwe vriendschappen sluiten als volwassene doe je zo

Zijn er lege plekken in je agenda die smeken om gevuld te worden met leuke afspraken, maar zijn je vrienden steevast te druk? Of ben je al jaren op zoek naar een vriendschap zoals je die in series tegenkomt? Wat de reden ook is, het is helemaal niet gek om in je ‘volwassen leven’ op zoek te gaan naar vrienden. Metro Lifestyle vroeg coach Florian Hiele hoe je het beste nieuwe contacten kunt opdoen. En dat begint allemaal met zélf, in je eentje, activiteiten ondernemen.

Spannend

Florian vertelt dat veel mensen het spannend en een beetje eng vinden om in hun eentje op stap te gaan. „Ze krijgen dan het gevoel dat ze worden beoordeeld. Maar je moet je beseffen dat juist het alleen zijn een mooie positie is om jezelf te ontdekken. Wat wil ik doen deze vrije zaterdag? Waar heb ik nu echt zin in?” Dit zijn de vragen die je jezelf volgens de coach moet afvragen.

Voor een vriendschap zoals die van de meiden in HBO-serie Girls, het legendarische zestal in Friends en natuurlijk Blair en Serena (zonder de kift!), hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Zeg eens vaker ja…

…tegen de opties die je voorgeschoteld worden. Dus óók die housewarming van je verre achternicht, het toneelstuk van een oude studievriend en meer van zulke activiteiten. Zo kom je én nieuwe mensen (lees: potentiële vrienden) tegen en heb je misschien wel de avond van je leven. Houd wel Florians woorden in je achterhoofd: je moet niets doen waar je geen zin in hebt.

  1. Eet buiten de deur

En dat hoeft echt niet in een driesterrenrestaurant te zijn. Maar het levert je hoe dan ook nieuwe gesprekken op als je een hapje in je eentje gaat eten. Denk aan: de buren aan het tafeltje naast je (misschien een ouder echtpaar met bijzondere verhalen) of de knappe man/vrouw achter de bar.

  1. Maak een praatje

Met je medewachtenden bij de bus, die knapperd in de trein of een nieuwe collega bij het koffiezetapparaat. Ben je er niet zeker van of iemand op een praatje zit te wachten? Kijk dan naar de lichaamssignalen. Oortjes in? Blik naar de telefoon gericht? Dan kan je beter even geen gesprek beginnen.

  1. Ga bij een club

Heb je altijd al eens Spaans willen leren of praat je graag over boeken? Zoek een klasje, groep of club in de buurt die regelmatig samenkomt. Je leert hier gelijkgestemden kennen. Bonus: misschien ontdek je ook nog eens een verborgen talent.

  1. Vraag iemand mee

Als je het écht eng vindt om alleen op pad te gaan, kan je altijd iemand meevragen. Florian: „Zolang jij maar hebt beslist waar de trip naartoe gaat, is het helemaal niet erg om gezelschap te vragen. Dan kan je samen nieuwe mensen leren kennen.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.