vreindschap

Nieuwe vriendinnen komen niet aanwaaien

Mensen om mij heen hebben allerlei vriendenclubjes. Een clubje van de basisschool van vroeger, een meidenclubje van het hockeyteam, een moederclubje door het helpen op school of een hechte vrienden groep van jou en je partner waar je ieder jaar mee op vakantie gaat. Wanneer ik daar over na denk, heb ik dat geen van allen. En weet je, een scheiding werkt daar zeker niet aan mee. Hoe zit dat met het krijgen van nieuwe vriendinnen. Bij mij komen ze zeker niet aanwaaien.

Krijgen nieuwe vriendinnen kost tijd

Laten we de scheiding niet overal de schuld van geven. De vriendengroepjes die een scheiding niet overleven, waren mogelijk toch gedoemd te eindigen, maar zijn nu versneld gestopt. Je zet andere mensen voor het voldongen feit te kiezen of te delen en beide vinden we blijkbaar lastig. Maar als iets eindigt dan geeft dat ook weer lucht voor iets nieuws. Zoals een relatie die stopt en eigenlijk best oké was, maar toch stopt. Na het aangaan van nieuwe relaties, wanneer je over de schok heen bent, kun je ontdekken dat er best een leven is na je ex. Een leven dat ook de moeite waard is. Misschien wel een leven dat beter bij jou past. Dit soort inzichten heeft tijd nodig. Zo ook het verkrijgen van nieuwe vriendinnen.

Jij hebt niet veel vriendinnen

“Mama, jij hebt ook weinig vriendinnen hier in het dorp”, een opmerking van mijn kinderen die me ooit tot nadenken zetten. “Ja, dat klopt”, was de korte conclusie die ik daarop had. Want wat zijn nu vriendinnen. Mensen waar je bij het schoolplein een praatje mee maakt en waar je even wat langer bij blijft staan kletsen? Andere moeders waar je bij een voetbalwedstrijd van je zoon best een gezellig gesprek mee hebt?

Tijdens mijn scheiding en daarna nog een paar jaar was ik als ouder bij de oudervereniging van de basisschool van mijn kinderen. Vergaderen deden we bij mij, ik kon namelijk niet goed weg als alleenstaande moeder. Het is dan gezellig en je leert zeker nieuwe vrouwen kennen. Maar toen mijn kinderen van de basisschool afgingen, stopte deze functie.

Ook direct stopt het contact met de andere moeders, waar ik toch heel wat glaasjes rode wijn mee gedronken had, na afloop van een vergadering. Uit het oog uit het hart. dat is een uitspraak die van toepassing lijkt. Ik denk echter dat ik bij een aantal vrouwen zeker terecht kan als ik hulp nodig heb, maar mensen zijn tegenwoordig allemaal zo druk met zichzelf. Ik denk dat dit het grootste euvel is in het verkrijgen van nieuwe vriendschappen.

Echte vriendschappen zijn als sterren

Vandaag wordt mijn hartsvriendin 50 jaar. Ze woont niet om de hoek, dus ik heb haar alvast een kaartje gestuurd voor haar verjaardag. Haar feestje komt binnenkort. “Echte vriendschappen zijn als sterren, ze zijn er wel altijd, maar je ziet ze niet voortdurend.” Dit is een spreuk op een kaart die ik echt toepasselijk vind voor onze vriendschap. Ik heb die niet gestuurd. “Goede vriendinnen geef je een dikke kus, de beste geef je je hart.” Een kaart met deze spreuk heb ik wel gestuurd. Je hoeft niet veel vrienden te hebben om je goed te voelen. Eén beste, of enkele, is al erg fijn.

Nieuwe vriendin komt soms aanwaaien

Natuurlijk is het prettig om op de plek waar je woont mensen om je heen te weten waar je eens een praatje mee kunt maken, dat wat verder gaat dan oppervlakkigheden. En natuurlijk heb ik best vrouwen in mijn omgeving waar ik mee ga lopen, waar ik me goed bij voel. Maar dat er gewoon niet zoveel vrienden zijn waar je bij kunt uithuilen in slechte tijden, dat is gewoon zo. Wanneer je er daar een paar van hebt, waar je wel je hart kunt luchten, dan moet je je al rijk voelen. En de telefoon is dan een beste hulpmiddel. Dat zijn vaak wel de vriendschappen die de storm des tijds overleefd hebben. En het is mooi te merken dat er soms vanuit een onverwachte hoek een nieuwe vriendin bij komt. Vertrouwen geven en vertrouwen krijgen is daarbij erg belangrijk. Zeker als je wat ouder wordt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.