zingen koor vriendschap

Nieuwe vrienden maken: ga zingen!

Ben je ook toe aan een nieuwe vriendenkring? Dan is het misschien geen slecht idee om je stembanden te smeren en eens langs te gaan bij een koor. Uit een studie van Oxford blijkt immers dat wekelijks samen zingen de beste manier is om snel close te worden.

Ijsbreker

De studie nam onder meer zang- maar ook kunst- en schrijflessen onder de loep. Voor de les werd aan de deelnemers gevraagd hoe goed ze zich verbonden voelden met de anderen in hun groep. Vervolgens kregen ze na één maand en na afloop van de lessen nog eens dezelfde vraag voorgeschoteld.

Verbondenheid

Daaruit bleek dat de zangers zich na één maand al een stuk hechter voelden dan aan het begin van de lessen. Op een score van 1 tot 7 lag dat cijfer maar liefst 2 punten hoger dan bij de aanvang van de lessen. En dat terwijl de verbondenheid bij de andere cursussen slechts een half punt hoger lag na de eerste maand. Op het einde van de rit vonden alle cursisten zich dan weer even close, maar zingen blijkt dus wel de grootste ijsbreker te zijn.

Groepsgevoel

Volgens psycholoog Eiluned Pearce konden de andere groepen een band scheppen door te praten tijdens de lessen en de pauzes, maar was zingen een extra krachtige manier om in een korte tijd een hele groep meer verbonden te maken.

“Echte relaties berusten natuurlijk nog altijd op interacties tussen twee mensen of kleine groepen, maar deze studie toont wel aan dat zingen het smeden van banden een boost kan geven”, aldus Pearce. Co-auteur Jacques Launay beaamt dat: “Het unieke aan muziek is dat het een hele groep hechter kan maken door samen te zingen en te dansen.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.