mannen liegen datingprofiel

Nieuwe trend: van flexdaten tot een flex-relatie

Een nieuwe trend in datingland dringt zich op: de flex-relatie. Het wil zeggen dat je tijdelijk met iemand date zonder perse voor een relatie te willen gaan. Meer en meer singles zoeken via datingapps zo’n relatie op om de eenzaamheid te verdrijven.

Singles & datingapps

Volgens het Nationaal Planbureau zijn er meer en meer singles. In België zou tegen 2030 zelfs de helft als vrijgezel door het leven gaan. Die singles zijn niet per se op zoek naar een vaste relatie, maar verdrijven wel de tijd op verschillende datingapps om tijdelijk hun leven met iemand te delen.

Try-out

Flex-relaties worden ook wel eens try-out relaties genoemd. “We probeerden het, het mislukte, geen probleem”, legt sociaal demograaf Jan Latten uit aan Ad.nl. “Genieten van het leven is heel belangrijk, zowat iedereen is goed opgeleid en kan voor zichzelf zorgen. Je bent happy single, zoekt iemand om gelukkiger mee te worden en werkt het niet, dan ga je weer alleen verder.” Jongeren denken pas later aan settelen, en in dat plaatje past het flexdaten perfect.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.