reistrends

Nieuwe trend om personeel te werven: onbeperkt aantal vakantiedagen

Verlof en vakantie, worden de toverwoorden waarmee werkgevers schaars talent naar zich toe willen trekken. En heb jij niet genoeg aan die 25 vakantiedagen per jaar? Dan ben je vast blij met deze nieuwe trend: personeel lokken met een onbeperkt aantal vakantiedagen.

Actief aanbieden

Al meer dan 77 bedrijven bieden die arbeidsvoorwaarde actief in hun vacatures aan, blijkt uit een onderzoek van vacaturesite Joblift. Het afgelopen jaar ging het om een slordige twintig vacatures per maand, een verdrievoudiging ten opzichte van 2015.

Onbeperkt verlof

Op een totaal van 5,2 miljoen vacatures is dat nog steeds niet heel veel, maar het valt op hoe scheutig Nederlandse werkgevers zijn met onbeperkt verlof. Duitsland, dat een vele malen grotere arbeidsmarkt heeft, kent toch maar evenveel vacatures met een ongelimiteerd aantal vakantiedagen. In Frankrijk ligt het aantal vacatures met die arbeidsvoorwaarde zelfs lager, aldus Joblift.

Collega’s

Werknemers die nu op de vacature reageren met de gedachte om door de sollicitatieprocedure te komen, en daarna voor altijd op vakantie te gaan, zullen wellicht bedrogen uitkomen. Bij Bynder, een Nederlands IT-bedrijf dat als een van de eerste onbeperkt verlof aanbood, is de regel nog steeds dat je bij het opnemen van vakantiedagen rekening moet houden met je collega’s. In het eerste jaar na invoering van de regel werden 11% meer vakantiedagen opgenomen.

Bronnen: Joblift / Telegraaf

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!