taal leren

Nieuwe taal leren voor zomervakantie met app

Op BN De Stem kwam ik in de rubriek ‘App van de week’ een handige app tegen. Sommige apps zijn alleen om te hebben en andere om zeker een keer uit te proberen. Ben je namelijk van plan de komende zomer een land te bezoeken waarvan je de taal niet goed beheerst? Dan kun je met deze app daar verandering in brengen. Deze betreffende app is niet helemaal nieuw, maar verdient het om weer onder de aandacht gebracht te worden, zeker door een aantal recente toevoegingen.

Waar naar toe op vakantie?

Januari is de maand dat werkend Nederland met elkaar gaat overleggen wie, wanneer met zomervakantie mag gaan. Immers de 6 weken schoolvakantie moeten vaak gedeeld worden met andere werkende ouders. Misschien is de keus voor Spanje, Frankrijk of Duitsland. En zou het dan niet leuk zijn als je jezelf beter verstaanbaar zou kunnen maken in de taal van het land waar je verblijft? De gratis app Duolingo maakt het mogelijk om spelenderwijs een nieuwe taal te leren, zoals dus Spaans, Frans of Duits. Recentelijk zijn er nog weer nieuwe talen aan het pakket toegevoegd: Zweeds, Iers, Deens én (handig voor ‘Medelanders’) Nederlands.

Moderne manier om een taal te leren

Duolingo is de moderne manier om een taal te leren. Moest je vroeger met cd’s of cassettes in de weer, nu heb je een complete talencursus in een app. De beste werkwijze is om elke dag even 5 minuten aan het leren van je nieuwe taal te besteden. De app begint helemaal bij de basis en biedt gaandeweg steeds moeilijker woorden en zinsconstructies aan.  Er zijn verschillende soorten oefeningen: woordjes, maar ook zinnen heen en weer vertalen en uitspraak oefenen. Voor dat laatste moet je een zin naspreken in je mobiele telefoon, waarna via internet gecontroleerd wordt of dat wat je zegt ook goed is.

Techniek houdt je zwakke punten bij

De app benadrukt het belang van een dagelijkse regelmaat. Dat gebeurt met herinneringen per mail, maar toont ook visueel het kennisverlies doordat de ‘sterren’ die je behaalt hebt met je goede score langzaam verdwijnen als je het een paar dagen af laat weten. Er zijn een groot aantal voordelen om op deze manier een taal leren. Het is gratis, je kunt het in je eigen tijd op een geschikt moment doen, het gaat spelenderwijs (geen zware kost) en dankzij de techniek wordt bijgehouden wat je zwakke punten zijn. Dus dingen die je bij herhaling fout doet die worden onthouden en krijg je keer op keer voorgeschoteld, net zo lang tot het goed is. Een geduldiger docent kun je je niet voorstellen.

De gratis app is hier te downloaden voor iPhone en de Android versie is hier te vinden . Dit is de officiële site.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.