intimiteit in relatie

Nieuwe relatie: zo werk je toe naar vertrouwen

Vraag mensen wat ze het voornaamste vinden in een liefdesrelatie en het is vertrouwen, respect voor elkaar en een goede communicatie. Deze dingen mogen dan heel belangrijk zijn, ze zijn zeker niet altijd vanzelfsprekend. En als het er in het begin is wil dat niet zeggen dat het zo blijft. In een goede relatie blijf je moeite en tijd steken. Dat is vaak het succes van langdurige duurzame relaties.

Vertrouwen

Mensen vertrouwen is voor de ene persoon een stuk gemakkelijker dan voor de andere. Sommige mensen zijn een open boek en delen alles met iedereen, terwijl anderen een tikkeltje meer sceptisch zijn over wie ze toelaten. Heb je een nieuwe relatie? Dan is het belangrijk om hoe dan ook aan het vertrouwen tussen jou en je partner te werken. Zo begin je eraan, volgens relatie experts.

  1. Zorg ervoor dat de tijd die jullie samen doorbrengen qualitytime is

Spendeer tijd door met elkaar te praten en probeer zo ook echt een band te krijgen. “Leg je gsm weg, zet de televisie uit en ook de muziek kan zachter. Luister écht naar je partner”, vertellen Meygan en Casey Caston van Marriage365 aan lifestylewebsite Bustle. Gewoon een avondje voor de buis hangen en Netflix kijken is niet genoeg.

  1. Wees de echte versie van jezelf, niet de beste

Je kan niet altijd een façade ophouden in een relatie, na een tijdje val je toch door de mand als je je anders voordoet. “Echte intimiteit komt wanneer je je openstelt. Je moet je partner laten zien wie je bent, ook op je minder goede momenten”, vertelt Dr. Jennifer B. Rhodes, psycholoog en dating coach.

  1. Stel grenzen op

Mensen gaan er soms van uit dat je partner vertrouwen hand in hand gaat met alles met elkaar delen. Maar je moet niet per se alles vanaf dag één prijsgeven. Vertrouwen wordt opgebouwd doorheen de tijd, en je moet heus niets delen voor je daar klaar voor bent.

  1. Doe rustig aan

Je eerste liefde kan een schot in de roos zijn en dan komt het gevoel van ‘Ik wil elk moment met hen doorbrengen’ al snel kijken. Maar het is een goed idee om niet te hard van stapel te lopen. Hoe sneller je jezelf in bepaalde situaties plaatst, hoe kwetsbaarder je je opstelt. Neem je tijd wanneer je aan een nieuwe relatie begint.

  1. Wees betrouwbaar

Je kan niet van iemand verwachten dat ze betrouwbaar zijn wanneer je het zelf niet bent. Zorg ervoor dat je partner op jou kan rekenen. Vertrouwen werkt als een straat met twee richtingen. Begin je aan een nieuwe relatie? Dan is het belangrijk dat je partner weet dat ze je alles kunnen vertellen of je iets kunnen vragen.

  1. Respecteer hen

Als je vertrouwen breekt, kan dat heel wat schade aanrichten in een relatie, zeker wanneer dat in het begin is. Juist daarom is het belangrijk om je partners grenzen ook te beschermen. Ga niet rondneuzen in hun zaken of hen beschuldigen van leugens. Niets kan vertrouwen in het begin van een relatie sneller verpesten dan een inbreuk op hun privacy.

  1. Zeg eerlijk wat je bedoelt en hou je aan je woord

Het klinkt misschien logisch, maar we zijn hier niet goed in. Het is erg belangrijk dat we ons houden aan de afspraken die we maken met onze partner: van op tijd komen tot bellen als je beloofde dat te doen. In het begin van een relatie is dat écht een teken dat je het meent. Kom je kleine afspraken niet na? Dan is het vertrouwen voor grote zaken vaak ver zoek.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe partner voor een serieuze relatie? Dan is een betrouwbare datingsite of relatiebureau misschien iets voor jou.

Bron: Nina.be

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.