relatie verlangens van man
4 August 2019

Nieuwe relatie? Deze regel maakt de kans op succes aanzienlijk groter!

Yeah! Je hebt een nieuw iemand ontmoet! Grote kans dat je tot over je oren verliefd bent en je het liefst de hele tijd in zijn of haar armen wil liggen. Werk? Studie? Wat doet dat er nog toe? Op dit moment is er even niets belangrijker dan het fijne gevoel dat je krijgt als jullie samen zijn – bij voorkeur zeven dagen per week.

1 x per week

Hartstikke logisch natuurlijk, dat jullie tijd samen door willen brengen om elkaar beter te leren kennen. Maar dat gaat nog beter als jullie elkaar de eerste maand niet vaker dan één keer per week zien, zegt psycholoog Sety Meyers. Sterker nog: als jullie de neiging om alles te overhaasten loslaten, hebben jullie veel meer kans op een succesvolle relatie.

Verliefd

Nu denk je misschien: huh, maar hoe dan? Hoe kan het slécht zijn als we zo verliefd zijn? Nou, met dat verliefd zijn is niets mis, maar wel met ‘onvoorzichtigheid’. Want je mag de ander dan volledig vertrouwen, maar dat betekent niet dat jullie ook dezelfde ‘relationship goals’ hebben. De kans is groot dat jullie niet van elkaar af kunnen blijven, en dat is natuurlijk prima. Maar feit blijft dat seks je emoties enorm versterkt. Dus blijkt na dat weekje samen tussen de lakens dat de ander toch géén vaste relatie wil, dan komt dat alleen nog maar heftiger aan.

Illusie

Maar ook als jullie het wel goed hebben gehad over waar jullie staan, kan het nog beter zijn om niet meteen te hard van stapel te lopen. Als je in het begin vaak samen bent, creëer je namelijk een emotionele intimiteit die later misschien een illusie blijkt te zijn. Als je dicht bij iemand bent, voel je namelijk sowieso een band; dat betekent niet dat jullie ook echt bij elkaar passen. Het is daarom beter om er maanden over te doen om je partner écht goed te leren kennen – net zoals je bij een normale vriend of vriendin zou doen.

Singlessite.nl Gidsen

Uitzonderingen

Natuurlijk zijn er een heleboel uitzonderingen op de regel van mensen die elkaar wel dagelijks zien en ook jaren samen blijven. Je denkt nu ongetwijfeld dat jij daar ook bij hoort, maar dat denkt natuurlijk iedereen. Als je er echt serieus voor wilt gaan, is het juist een goed teken om toch voorzichtig te beginnen. Ja, het is begrijpelijk als jullie elkaar heel vaak willen zien, maar als je wil dat de relatie langer goed blijft gaan, is het handiger om elkaar de eerste maand(en) slechts één of twee keer per week te zien. Heb je meteen meer om over te praten.

Haastige spoed..

Een goede relatie is veel meer waard dan een paar weken intensief plezier. Als jullie bij elkaar horen, komt het toch wel goed, ook als jullie je níet meteen volop in jullie nieuwe relatie gooien. Haastige spoed is zelden goed, weet je nog?

Bron: Bedrock

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single verkiest huisdier boven nieuwe liefde

Ruim 63 procent van de singles weigert ronduit zijn of haar...

Dit zijn de 11 datingtrends van dit jaar

Van ‘Apocalypsing’ tot ‘Zoomlander-ing’, de datingtrends van dit jaar bieden inzicht...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

Seks op de eerste date? Zo denken singles erover!

Sinds corona hebben we tijd zat om te swipen op Tinder...

1 op de 2 singles verliest de hoop om nog iemand nieuw te leren kennen

Of je nu single, pril verliefd of jaren getrouwd bent. Sinds...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie