relatie verlangens van man

Nieuwe relatie? Deze regel maakt de kans op succes aanzienlijk groter!

Yeah! Je hebt een nieuw iemand ontmoet! Grote kans dat je tot over je oren verliefd bent en je het liefst de hele tijd in zijn of haar armen wil liggen. Werk? Studie? Wat doet dat er nog toe? Op dit moment is er even niets belangrijker dan het fijne gevoel dat je krijgt als jullie samen zijn – bij voorkeur zeven dagen per week.

1 x per week

Hartstikke logisch natuurlijk, dat jullie tijd samen door willen brengen om elkaar beter te leren kennen. Maar dat gaat nog beter als jullie elkaar de eerste maand niet vaker dan één keer per week zien, zegt psycholoog Sety Meyers. Sterker nog: als jullie de neiging om alles te overhaasten loslaten, hebben jullie veel meer kans op een succesvolle relatie.

Verliefd

Nu denk je misschien: huh, maar hoe dan? Hoe kan het slécht zijn als we zo verliefd zijn? Nou, met dat verliefd zijn is niets mis, maar wel met ‘onvoorzichtigheid’. Want je mag de ander dan volledig vertrouwen, maar dat betekent niet dat jullie ook dezelfde ‘relationship goals’ hebben. De kans is groot dat jullie niet van elkaar af kunnen blijven, en dat is natuurlijk prima. Maar feit blijft dat seks je emoties enorm versterkt. Dus blijkt na dat weekje samen tussen de lakens dat de ander toch géén vaste relatie wil, dan komt dat alleen nog maar heftiger aan.

Illusie

Maar ook als jullie het wel goed hebben gehad over waar jullie staan, kan het nog beter zijn om niet meteen te hard van stapel te lopen. Als je in het begin vaak samen bent, creëer je namelijk een emotionele intimiteit die later misschien een illusie blijkt te zijn. Als je dicht bij iemand bent, voel je namelijk sowieso een band; dat betekent niet dat jullie ook echt bij elkaar passen. Het is daarom beter om er maanden over te doen om je partner écht goed te leren kennen – net zoals je bij een normale vriend of vriendin zou doen.

Singlessite.nl Gidsen

Uitzonderingen

Natuurlijk zijn er een heleboel uitzonderingen op de regel van mensen die elkaar wel dagelijks zien en ook jaren samen blijven. Je denkt nu ongetwijfeld dat jij daar ook bij hoort, maar dat denkt natuurlijk iedereen. Als je er echt serieus voor wilt gaan, is het juist een goed teken om toch voorzichtig te beginnen. Ja, het is begrijpelijk als jullie elkaar heel vaak willen zien, maar als je wil dat de relatie langer goed blijft gaan, is het handiger om elkaar de eerste maand(en) slechts één of twee keer per week te zien. Heb je meteen meer om over te praten.

Haastige spoed..

Een goede relatie is veel meer waard dan een paar weken intensief plezier. Als jullie bij elkaar horen, komt het toch wel goed, ook als jullie je níet meteen volop in jullie nieuwe relatie gooien. Haastige spoed is zelden goed, weet je nog?

Bron: Bedrock

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.