gratis date scoren

Nieuwe partner verschijnt binnen een jaar na scheiding

Bijna 6 op de 10 gescheiden Nederlanders is binnen een jaar na hun scheiding weer op zoek naar een nieuwe liefde. Dat blijkt uit onderzoek van datingsite PARSHIP en Nieuwestap.nl onder 960 van hun leden.

Ruim 15% van de ondervraagden is zelfs tijdens het huwelijk of meteen na de scheiding alweer op zoek naar een nieuwe partner. De kinderen spelen een grote rol in de zoektocht: ruim 78% van de respondenten geeft aan dat het belang van de kinderen meetelt in de keuze voor een geliefde. Niet alleen zijn gescheiden Nederlanders kritischer over hun partnerkeuze (67,2%) dan voorheen, ook verwacht bijna 3 op de 10 ondervraagden meer van hun nieuwe relatie omdat zij beter denken te weten wat ze willen.

PARSHIP en Nieuwe Stap, een website voor pasgescheidenen, deden het onderzoek voorafgaand aan de Dag van de Scheiding, die vrijdag 14 september voor de derde keer plaats zal vinden.

“Een scheiding is voor de meeste Nederlanders een zware periode in hun leven. Als de scheiding is afgerond, begint voor deze mensen een nieuwe fase. Er komt veel op ze af: de woonsituatie wordt anders, de financiën moeten opnieuw worden geregeld, de kinderen hebben steun nodig en daarnaast willen zij ook op liefdesgebied wellicht de draad weer oppakken” aldus echtscheidingsmediator

Annelies Hulsker. “Daarom vonden wij het belangrijk eens te onderzoeken hoe deze groeiende groep Nederlanders tegen een nieuwe liefde na de scheiding aankijkt.”

Psychologe Mathilda van Maaren: “Vele Nederlanders zoeken al snel na de scheiding weer een nieuwe relatie. Hen zou ik willen aanraden eerst even de tijd te nemen om het leven weer op orde te krijgen. Pas als alles geregeld is en gevoelsmatig de rust en ruimte bestaat voor een nieuwe relatie is het een goed idee om weer te beginnen met daten.”

Kritischer maar vol vertrouwen

Het vertrouwen in de toekomstige liefde onder gescheiden Nederlanders is groot: 3 op de 10 respondenten geloven in een grotere slagingskans met een nieuwe partner, omdat zij nu beter weten wat ze willen. De invloed van kinderen op de keuze van een nieuwe partner blijkt vrij groot te zijn: slechts 22% van de ondervraagden geeft aan dat hun kinderen geen enkele invloed hebben op de partnerkeuze.

Wel samenwonen, geen kinderen

De meeste gescheiden Nederlanders (44,7%) zien een LAT-relatie als ideale vorm van een nieuwe relatie. Een minderheid geeft aan uiteindelijk te willen samenwonen (34,5%) of zelfs weer te willen trouwen (7,1%). De meeste ondervraagden zien een scheiding of stiefkinderen van hun toekomstige partner niet als probleem. Bijna 6 op de 10 gescheiden Nederlanders wil echter geen kinderen meer in een volgende relatie.

Bron: Parship

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.