relatie zoeken
16 September 2015

Nieuwe liefde: wel in het echt, niet online

Wanneer je pas aan het daten bent voeg je elkaar natuurlijk meteen toe als ‘vrienden’ op Facebook en niet al te lange tijd later is je relatiestatus ook veranderd. Maar met de tijd is het helemaal niet goed voor je relatie om digitale vrienden te zijn. Deleten die partner dus!

Digitale partner

Een lieve, leuke, spannende, grappige partner in het échte leven? Daar dromen we allemaal van, maar eenmaal die leukerd te pakken, dan is het onverstandig om ook digitaal continue in elkaars leven te verkeren. Je doet er verstandig aan om in een relatie je partner te verwijderen uit je vriendenlijst op Facebook en je relatie gaat er meteen met sprongen op vooruit, althans dat beweert relatietherapeut Ian Kerner.

Minder mysterieus

Hij zegt dat zijn huwelijk er na het ontvrienden van zijn vrouw drastisch op vooruit is gegaan. Kerner stelt dat de constante stroom aan informatie over haar dagelijkse activiteiten haar ‘minder interessant en mysterieus’ maakte. Een gevalletje ‘less is more’ dus. Hoe meer je van elkaar ziet, leest en weet, hoe minder interessant je partner wordt zo lijkt het.

Afschakelen

Een andere tip van Kerner is dat je je smartphone en tablet weglegt wanneer je met elkaar praat. Open deurtje lijkt ons… 😉 maar in een Amerikaans onderzoek uit 2014 zegt 25 procent van de deelnemers dat hun partner geregeld was afgeleid door een mobiel apparaat als ze samen waren en 8 procent maakte ruzie over de tijd die er op online werd doorgebracht. Voor jonge stellen, tussen de 18 en 29, liggen die getallen nog eens een stuk hoger: 42% en 18%.’

Online tijdperk & relaties

Daarover zegt Kerner: “Alle tijd die je doorbrengt op je telefoon of tablet zou je ook aan je partner zou kunnen besteden. We leven in een tijdperk waarin mensen te moe zijn om met elkaar de liefde te bedrijven wanneer ze naar bed gaan, altijd druk zijn en te weinig tijd hebben voor elkaar. En tegelijkertijd brengen ze uren door op social meda, blogs en Netflix.”

Echte aandacht

Het is min of meer hetzelfde als wat relatietherapeuten adviseren wanneer koppels aankloppen voor advies wanneer de relatie bergafwaarts gaat; doe eens wat anders samen dan voor de tv hangen, heb échte aandacht voor elkaar. Net als wanneer je pas aan het daten bent, elkaar nog moet leren kennen. Dan peins je er vast niet over om uren met je smartphone bezig te zijn…

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Daten in coronatijd… kan dat? 3 Tips!

Via een gezellig feest bij vrienden iemand ontmoeten is er even...

10 tips om je tweede relatie te doen slagen

Een nieuwe relattie beginnen na je scheiding is niet eenvoudig. Met...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie