relatie zoeken

Nieuwe liefde: wel in het echt, niet online

Wanneer je pas aan het daten bent voeg je elkaar natuurlijk meteen toe als ‘vrienden’ op Facebook en niet al te lange tijd later is je relatiestatus ook veranderd. Maar met de tijd is het helemaal niet goed voor je relatie om digitale vrienden te zijn. Deleten die partner dus!

Digitale partner

Een lieve, leuke, spannende, grappige partner in het échte leven? Daar dromen we allemaal van, maar eenmaal die leukerd te pakken, dan is het onverstandig om ook digitaal continue in elkaars leven te verkeren. Je doet er verstandig aan om in een relatie je partner te verwijderen uit je vriendenlijst op Facebook en je relatie gaat er meteen met sprongen op vooruit, althans dat beweert relatietherapeut Ian Kerner.

Minder mysterieus

Hij zegt dat zijn huwelijk er na het ontvrienden van zijn vrouw drastisch op vooruit is gegaan. Kerner stelt dat de constante stroom aan informatie over haar dagelijkse activiteiten haar ‘minder interessant en mysterieus’ maakte. Een gevalletje ‘less is more’ dus. Hoe meer je van elkaar ziet, leest en weet, hoe minder interessant je partner wordt zo lijkt het.

Afschakelen

Een andere tip van Kerner is dat je je smartphone en tablet weglegt wanneer je met elkaar praat. Open deurtje lijkt ons… 😉 maar in een Amerikaans onderzoek uit 2014 zegt 25 procent van de deelnemers dat hun partner geregeld was afgeleid door een mobiel apparaat als ze samen waren en 8 procent maakte ruzie over de tijd die er op online werd doorgebracht. Voor jonge stellen, tussen de 18 en 29, liggen die getallen nog eens een stuk hoger: 42% en 18%.’

Online tijdperk & relaties

Daarover zegt Kerner: “Alle tijd die je doorbrengt op je telefoon of tablet zou je ook aan je partner zou kunnen besteden. We leven in een tijdperk waarin mensen te moe zijn om met elkaar de liefde te bedrijven wanneer ze naar bed gaan, altijd druk zijn en te weinig tijd hebben voor elkaar. En tegelijkertijd brengen ze uren door op social meda, blogs en Netflix.”

Echte aandacht

Het is min of meer hetzelfde als wat relatietherapeuten adviseren wanneer koppels aankloppen voor advies wanneer de relatie bergafwaarts gaat; doe eens wat anders samen dan voor de tv hangen, heb échte aandacht voor elkaar. Net als wanneer je pas aan het daten bent, elkaar nog moet leren kennen. Dan peins je er vast niet over om uren met je smartphone bezig te zijn…

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.