zorg goede relatie
17 September 2016

Nieuwe liefde: 16 relatie overlevingstips

Een nieuwe liefde, daar heb je wat over gedroomd en gefantaseerd! Nu is het écht zover. Je hebt je spreekwoordelijke droomprins gevonden en zijn stapelgek op elkaar. Met deze 16 tips overleef je het de eerste ups en downs in het eerste jaar van jullie prille relatie.

1# Stop met ruzie maken over dingen die je niet echt kunnen schelen

Tegen hem schreeuwen omdat hij de vuilnis niet buiten heeft gezet of jouw nieuwe jurk niet zo mooi vindt brengt je nergens. Maak ruzie wanneer het voor jou om iets fundamenteel belangrijks gaat dat te maken heeft met jullie geluk en welzijn in de relatie.

3# Wees gul met complimentjes

Want niemand is zich ooit slechter gaan voelen als iemand ‘wat zie je er knap uit vandaag’ zegt. Doe dat dus vaker. Wees lief, attent en complimenteus naar elkaar!

3# Breng genoeg tijd door met je vriendinnen

Ja we weten het: in het begin van jullie relatie zijn jullie helemaal door elkaar geobsedeerd en wil je 24/7 samen zijn. Maar je hebt je vriendinnen en vrienden ook nodig en je wilt niet de rest van je leven horen hoe je hen al die tijd aan hun lot hebt overgelaten.

4# Blijf daten

Als 99 procent van jullie “dates” bestaan uit samen koken en naar huis gaan als er echt niks meer op tv is, moeten jullie een echte date plannen. Ga dansen. Ga naar een museum. Ga. Iets. Doen!

5# Probeer samen nieuwe dingen uit – ook als het nieuw eten is

Jullie hebben allebei nog nooit sushi gegeten? Dan is dit het moment om het te proberen. En samen kokhalzend bij de frietkraam belanden schept óók een band.

6# Ga naar evenementen van zijn familie/werk als je bent uitgenodigd

Het is misschien niet superleuk, maar het is ook niet verschrikkelijk en je lief is er vast erg blij mee.

7# Leer zijn vrienden in etappes kennen

Een nieuwe relatie betekent ook dat je ineens heel veel mannenvrienden leert kennen. Dat is leuk, overrompelend of gewoon verschrikkelijk. Je hoeft ze niet allemaal meteen te leren kennen. Dat kan later ook nog. Gewoon rustig aan…

8# Zorg dat je hem de dingen vertelt die je echt bezig houden

Je kunt niet boos op hem worden dat hij niet naar de verjaardag van je vriendin komt, als je het hem niet verteld hebt. En “Petra is vrijdag jarig en als je wilt mag je ook komen” is niet hetzelfde als “Lisa is vrijdag jarig en ik vind het heel fijn als je meegaat. Ik haal je wel op.”

9# Probeer nieuwe sexdingen die je altijd al wilde proberen

Wat het ook is, stel het voor aan je vriend. Nu kan het, want je hebt een liefhebbende partner die er misschien ook wel voor open staat. Je leven wordt er vast een stuk spannender door!

10# Vertel je vriendinnen niet alleen de negatieve kanten van je relatie

Het is heel makkelijk om bij je vriendinnen te gaan zitten en te roepen hoe irritant je lief wel niet is. Maar als dat alles is wat je ze vertelt, denken ze dat je met een monster samen bent. Plus je loopt het risico dat jouw geroddel bij hem terecht komt.

11# Weet dat je lief niet je beste vriend hoeft te zijn

Een relatie betekent heel veel druk. Hij moet je steunen, liefdevol zijn en sexy. Dus de taken van beste vriend zijn kan hij toch beter aan je vriendinnen over laten. Daar zijn zij veel beter in.

12# Veroordeel zijn sexgewoontes niet

Meestal duurt het even voordat iemand zijn seksuele fantasieën met je deelt. Dus jaag hem niet weg door over de grond te gaan rollen van het lachen na zijn onthulling dat hij porno kijkt.

13# Weet dat jullie eerste ruzie geen indicatie zal zijn voor hoe het altijd zal gaan

Nu ben je aan het mopperen omdat hij niet genoeg tijd met je doorbrengt. Over een half jaar heb jij het megadruk en is hij een beetje eenzaam.

14# Niet bespioneren

Iedereen die haar lief bespiedt, vindt vroeg of laat waar ze naar op zoek is. Als je denkt dat hij vreemdgaat en je hackt zijn Facebook, dan zit het er dik in dat je een vaag berichtje van een oude vriendin vindt. Wat misschien niet betekent, maar dan heb jij hem al van vreemdgaan beschuldigd. Doe. Het. Niet.

15# Bied je excuses aan als je fout zit

Ja, waarschijnlijk waait elk incident wel weer over, maar dan heb je kans dat het vroeg of laat weer terugkomt. Bied je excuses aan en klaar.

16# Als jullie het niet meer weten, ga dan iets doen waardoor jullie je allebei weer herinneren waarom jullie ooit voor elkaar vielen

Soms denk je: Wáárom ben ik met hem?! Geen paniek. Dat is het moment waarop jullie iets leuks moeten doen zodat jullie elkaar weer gaan waarderen.

Bron: Cosmopolitan

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie