goede zorg voor kinderen Kabnet

Nieuwe kabinet wil goede zorg voor kinderen

Kinderen betalen vaak de rekening van een scheiding. Niet in geld maar hoe er met hen wordt omgegaan. Het regeerakkoord gaat er op toe zien dat er met het regeerakkoord 2017-2021 meer aandacht komt voor kinderen in een scheidingssituatie. Mooi streven. Als regering je best doen is mooi, maar het zijn de ouders die vooral hun best moeten doen.

Het nieuwe kabinet heeft vooruitstrevende plannen voor zorg betreffende kinderen die bij een scheiding betrokken zijn. Dit blijkt uit het regeerakkoord 2017 -2021, eerder deze week gepresenteerd door Rutte III. Scheidingmediator mr. Sissel Pemmelaar heeft het op een rij gezet.

1. Beleid om vechtscheidingen te voorkomen

In de paragraaf personen- en familierecht van het regeerakkoord staat dat er landelijk beleid komt ten aanzien van het voorkomen van “vechtscheidingen’. Het nieuwe kabinet is zich er van bewust, dat echtscheidingen die problematisch verlopen veel schade kunnen aanrichten bij kinderen. In het nieuwe beleid zal het belang van het kind bij scheidingen dan ook voorop staan.

2. Onderzoek naar modernisering familierecht

Al langer wordt er gekeken hoe het familierecht moderner kan worden. Uit het regeerakkoord volgt dat dit verder opgepakt zal worden en er ruimte is voor onderzoek. Het gaat daarbij onder meer om (echt)scheidingen, alimentatie en de positie van grootouders. Ook hierbij wordt nog eens extra onderstreept dat het belang van het kind leidend is.

3. Mediation

Ook is het nieuwe kabinet zich er van bewust dat de bestaande juridische procedures te complex zijn en niet altijd voldoen aan het oplossen van problemen. De mogelijkheid zal dan ook worden onderzocht om mediation uit te breiden. Dit als vorm van alternatieve geschillen beslechting. Het zou zelfs kunnen leiden tot wetgeving rondom mediation, maar eerst zien dan geloven. Bij scheidingen met kinderen is mediation altijd beter dan een rechter een knoop te laten doorhakken. Het is wetenschappelijk bewezen dat hoe steviger de basis van de ouders gezamenlijk na de scheiding is, hoe beter het met de kinderen gaat.

 4. Een minister voor familiezaken

Tot slot zal er naar verwachting een aparte minister voor familiezaken komen. Deze minister zal vermoedlijk erop toe zien dat de bovenstaande punten gerealiseerd worden, wat anders? Het lijkt erop dat kinderen die te maken krijgen met een scheiding de toekomst met meer vertrouwen tegemoet kunnen gaan zien dan nu. Goed nieuws dus voor de 70.000 kinderen in Nederland die jaarlijks met een scheiding te maken krijgen.

Harmonie of ruzie wereld van verschil

Door middel van een regeerakkoord kunnen we met zijn allen bedenken wat goed is voor onze kinderen. Dat kun je in een gezin met een vader en een moeder in harmonie ook. Maar wacht tot er stront aan de knikker is, tot er ruzie is, of tot de een de ander heeft gezegd te willen scheidden. dan is het gedaan met de goede vrede. Het lijkt mij persoonlijk een hel of a job om het voor elkaar  te krijgen dat kinderen minder last hebben van een scheiding. Het zou mooi zijn. Maar zodra twee ouders niet meer strijden voor een en de zelfde toekomst, dan heb je te maken met twee egoïsten. Ga dat maar eens aansturen.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.