Gay Pride amsterdam

Nieuwe Gay Pride-organisator Stichting AGP viert lancering

Onlangs koos de gemeente Amsterdam voor de nieuwe Stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) als organisator van de Amsterdam Gay Pride 2014-16, inclusief EuroPride welke in 2016 in Amsterdam zal plaatsvinden. Vanavond zal het AGP-team tijdens haar lanceringsfeest in Eetcafé 100% Zuidoost haar plannen voor de komende drie jaar delen en het thema van de komende pride bekend maken.

Professionalisering Amsterdamse pride

Stichting AGP is enkele maanden geleden opgericht door de voormalige werkorganisatie van Stichting ProGay om haar ambities voor de stad en het evenement richting EuroPride 2016 optimaal te kunnen verwezenlijken. Met de keuze van de gemeente voor het nieuwe AGP als organisator van de Amsterdamse pride kan de in 2011 ingeslagen weg van professionalisering, verbreding en verdieping worden voortgezet en uitgebouwd.

Breed draagvlak

De gemeente liet haar keuze op AGP vallen onder andere vanwege de realistische, transparante en volledige begroting. Daarnaast hecht de gemeente waarde aan het brede draagvlak dat de stichting heeft onder de vele belangenorganisaties en ondernemers waarmee zij samenwerkt. De andere twee organisaties die een aanvraag hadden ingediend, waren Stichting GBA en Stichting ProGay.

Internationale solidariteit centraal stellen

Met frisse energie zal het vernieuwde pride-team nog meer dan voorheen het evenement kracht bijzetten door internationale solidariteit centraal te stellen. Het risico van gevangenisstraf en soms zelfs de doodstraf is in zo’n 80 landen nog orde aan de dag. AGP vindt daarom dat pride-evenementen pas overbodig zijn, ook in een voorlopersstad als Amsterdam, wanneer lesbiennes, biseksuelen, homoseksuelen en transgenderpersonen (LHBT’s) waar ter wereld ook veilig uit de kast kunnen komen.

Internationaal vleugels uitslaan

Om op Europees niveau de samenwerking tussen de verschillende prides helpen te versterken slaat Stichting AGP internationaal haar vleugels uit. Zo is AGP-voorzitter Irene Hemelaar, die onlangs voor haar werk is genomineerd voor ‘Amsterdammer van het Jaar 2013’, toegetreden tot het bestuur van de European Pride Organizazers Association, EPOA. Deze vereniging kent jaarlijks de titel EuroPride aan een Europese stad toe.

Mensenrechtenconcert

Daarnaast werkt AGP ernaartoe om tijdens EuroPride 2016 een mensenrechtenconcert op het Museumplein te organiseren volgens de Live Aid-traditie met live-doorschakelingen naar zoveel mogelijk grote Europese steden waar tegelijk concerten plaatsvinden.

Europese lobby in Brussel

Tot slot initieert AGP ook een Europese lobby in Brussel om aan de EuroPride-titel een status te koppelen die vergelijkbaar is met die van culturele hoofdstad. Vanavond zal de stichting het thema van de Amsterdam Gay Pride 2014 bekend maken. Dit thema dient enerzijds als basis voor de uitvoering van de 80 deelnemende boten aan de Botenparade en anderzijds als leidraad voor de LHBT-community om activiteiten rondom dit thema te organiseren. Verder zal wethouder Eric van der Burg zijn opwachting maken temidden van een bonte parade van optredens door onder andere Barbara Straathof, CB Milton, Dolly Bellefleur en Raffaela Paton.

Datum van komende Amsterdam Gay Pride

De Amsterdam Gay Pride 2014 vindt plaats van zaterdag 26 juli tot en met zondag 3 augustus met de Botenparade op zaterdag 2 augustus. Aanmelden voor deelname

aan de Botenparade kan vanaf begin februari via www.amsterdamgaypride.org.

Wil je vanavond aanwezig zijn?

Je bent welkom bij Eetcafé 100% Zuidoost, Bijlmerplein 367a 1102 DK Amsterdam Zuidoost van 18.30 – 01:00 uur. Het officiële gedeelte vindt plaats tussen 21.00 en 22.00. Je aanwezigheid graag melden via 06 50 567 256.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!