Er is weer een nieuwe datingapp op de markt en die heet Antidate. Het bijzondere aan deze datingapp is dat het de locatie van vrouwen verbergt voor mannen. Andersom kunnen vrouwen wel zien of en welke mannen er in hun buurt zijn.

Onwaarschijnlijk

De makers van Antidate hebben voor deze opmerkelijke werkwijze gekozen omdat ze van mening zijn dat het vijf keer zo waarschijnlijk is dat er een gesprek tussen een man en en vrouw ontstaat wanneer de vrouw de eerste stap daartoe zet.

Dates

Vrouwelijke gebruikers krijgen daarom een overzichtje te zien van mannen die zich in de buurt bevinden, inclusief een recente profielfoto. Vervolgens kunnen de dames bepalen of ze iemand al dan niet aanspreken. Mannen kunnen alleen maar aangesproken worden en reageren.  De verstuurde berichtjes worden vervolgens een dag bewaard en daarna weer automatisch verwijderd. De gedachte hierachter is om daadwerkelijke dates in real life te stimuleren.

Profielfoto

De profielfoto’s van de kandidaten op Antidate moeten bestaan uit recente selfies. De foto wordt ook voorzien van een tijdsindicatie zodat oude foto’s voorgoed tot het verleden moeten behoren. Na een eventuele ontmoeting kunnen gebruikers aangeven hoe goed of slecht hun date leek op de profielfoto. Antidate is vooralsnog alleen nog maar beschikbaar in de Britse App Store en kost daar 0,87 euro.