Ben je het zoeken via een datingsite zat, duik je liever de kroeg in op zoek naar een leuke single? Dan hoef je binnenkort niet meer te gissen of die leukerd aan de bar nog vrij of al bezet is. Er is een nieuwe app op komst!

Wil je singles ontmoeten op de plek waar je je op dat moment bevindt? Dan is Blinq in de toekomst misschien iets voor jou.  Blinq is een app voor mensen die de minimale zoekradius van Tinder (1 kilometer) te ruim vinden. Je kunt eenvoudig door het aanbod swipen van de kroeg waar je op dat moment bent. Singles krijgen bij binnenkomst te zien of er mogelijke matches tussen de aanwezige bezoekers zitten. Je krijgt ook een melding als een vorige match in de kroeg staat: “hey, jij ook hier?”

Nederlandse kroeg

De app werkt via iBeacon, een systeem dat je locatie binnen een gebouw nauwkeurig kan bijhouden. Daarvoor moeten de makers van de app wel in iedere kroeg zo’n iBeacon ophangen. Helaas werkt Blinq nu alleen nog maar in het Zwitserse ski-resort Arosa, maar de makers zijn in gesprek met enkele grote bierbrouwers om het systeem verder uit te rollen. Misschien dus binnenkort ook wel in de Nederlandse kroeg toepasbaar.

App Happn

Als je daar niet op wil wachten, dan zijn er andere manieren om erachter te komen of iemand single is. De app Happn heeft net 8 miljoen aan investeringen opgehaald voor een wereldwijde introductie. Die app geeft een melding als je een andere single passeert in de winkelstraat. We vermoeden ook een gat in de Nederlandse markt.