Nieuw soort man zweert seks en carrière af

In Japan is er sprake van een nieuwe subcultuur: een steeds groter wordend aantal jongemannen vindt auto’s maar saai, heeft geen interesse in seks of liefde en waagt zich evenmin aan een bloeiende carrière. Ze noemen zich herbivoren.

De lifestyle van deze groep is erop gericht maar geen competitie te hoeven aangaan en bestaande patronen voor mannen te doorbreken. Deze behoefte zou voortkomen uit teleurstelling in de maatschappij en de economische situatie zoals die sinds 1980 geldt in Japan. Dat meldt Reuters dinsdag.

Marktonderzoeksbureau M1 F1 Soken deed onderzoek naar dit nieuwe type en stelde vast dat bijna de helft van de Japanse mannen tussen de 20 en 34 jaar zichzelf inmiddels bestempelt als herbivoor. De term is niet zozeer afgeleid van de plantenetende diersoort maar veleer gekozen omdat herbivoren niets met vlees (vrouwen) te maken willen hebben. Het feit dat ze niet achter de vrouwen aangaan betekent overigens niet dat het ze niet interesseert hoe ze eruit zien. Herbivoren zouden juist meer tijd en geld steken in hun uiterlijke voorkomen. (lees verder op Nu.nl)

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?