De Amerikaanse modeblogger Gabi Gregg heeft samen met het zwemkledingbedrijf Swimsuitsforall een collectie bikini’s voor vrouwen met grote kledingmaten ontworpen.

De trendy, kleurrijke bikini’s, die Gregg zelf ‘fatkini’s’ noemt, zijn verkrijgbaar in de Amerikaanse maten 10 tot en met 24, welke overeenkomen met de Europese maten 40 tot en met 52.

Volslank

De volslanke Gregg, die blogt onder de naam GabiFresh, besloot enkele maanden geleden een foto van zichzelf in bikini op haar blog te plaatsen, waarna ze overspoeld werd door positieve reacties. Tientallen vrouwen zetten vervolgens ook foto’s van zichzelf, poserend in plussize bikini’s, op het internet. Dit meldt The Gloss.

Fatkini’s
Gregg besloot hierop een eigen lijn ‘fatkini’s’ te lanceren. De campagefoto’s van de GabiFresh Fatkini-collectie laten vrolijke, feestende plussize modellen zien in kleurrijke, zomerse bikini’s.

Gregg vertelt op haar blog dat de fatkini’s online te koop zijn via Swimsuitsforall en wereldwijd worden verscheept. De prijzen liggen rond de 52 euro.