condoom abonnement

Nieuw condoom verkleurt bij soa

Heb je een nieuwe lover en wil je weten of hij of zij besmet is met een soa? Dan gebruik je in de toekomst gewoon een condoom dat verkleurt zodra er sprake is van een geslachtsziekte.

Twee Engelse schoolkinderen hebben een condoom uitgevonden dat van kleur verandert als het in contact komt met geslachtsziektes. Dit meldt Daily Mail.

Groen en blauw

Het condoom is zo gemaakt dat het groen oplicht op het moment dat er chlamydia in het spel is. Een blauw kleur zou duiden op syfilis en een geel condoom op herpes. Reuze simpel dus om vast te stellen of je bedpartner een soa onder de leden heeft!

Wedstrijd voorbehoedsmiddelen

Het speciale voorbehoedsmiddel is bedacht door een 13- en 14-jarige leerling van de Isaac Newton Academy in Essex. Op de school werd een wedstrijd gehouden waarbij jongeren werden uitgedaagd technologie te ontwikkelen die het leven beter zou maken.

Conceptfase

Het condoom is nu slechts in conceptfase, maar de jongens hopen het voorbehoedsmiddel ooit op de markt te brengen. “Hopelijk kunnen we op deze manier de mensen meer bewust maken van het gevaar van soa’s, zodat ze zich sneller laten behandelen”, stelt één van de bedenkers.  De jongens zijn door hun school beloond met een TeenTech Award, een geldprijs van 1500 euro en een bezoek aan Buckingham Palace.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.