financiële verrassing relatiebreuk

Niet voor alle meiden is scheiden lijden

Het aantal vrouwelijke multimiljonairs in Engeland is in tien jaar tijd met bijna 50% gestegen. Een van de belangrijkste redenen lijkt het toenemend aantal miljoenenscheidingen te zijn.

Rich List 

Dat blijkt uit de Sunday Times Rich List. Soort Quote 500 van Engeland. Het aantal vrouwen goed voor meer dan een miljoen Britse pond steeg van 78 naar 114. Slechts twee van hen, Harry Potter-schrijfster J K Rowling en medeoprichter van schoenenmerk Jimmy Choo Tamara Mellon, werden op eigen kracht zo rijk.

Goede timing

De rest van de vermogende vrouwen erfde het vermogen of werd rijk door op het juiste moment te scheiden. Galina Berzovsky, Irina Abramovich en Slavica Ecclestone hielden miljoenen over aan de ontbinding van hun huwelijk.

Voormalig model Slavica Ecclestone spant de kroon. Ze werd na haar scheiding van Formule 1-topman Bernie 2 miljard pond rijker.

Stijging van scheidingen zet door

Het ziet er naar uit dat het aantal miljoenenscheidingen de komende tijd blijft stijgen. Nu de economie aantrekt, lijkt het erop dat stellen hebben gewacht tot hun bezittingen, bijvoorbeeld onroerend goed, weer in waarde stijgen.

Niet door de vingers

Volgens scheidingsadvocate Ayesha Vardaga speelt het ook een rol dat vrouwen minder vaak bereid zijn slippertjes en ander wangedrag van hun echtgenoot te accepteren. Zeker niet als het alternatief is dat ’ze een aantal vette cheques mee krijgt, het huis op haar naam staat en ze weer vrij is om te gaan en staan waar ze wil’, zegt de advocate tegen ’The Telegraph’.

Ook mannen profiteren van scheiding

Andersom kunnen mannen ook financieel van hun scheiding profiteren. Voormalig wiskundeleraar Tony Hawken blijft vast niet met lege handen achter als hij straks van de Chinese multimiljonaire Xiu Li is gescheiden. Xiu Li is goed voor een geschat vermogen van $1,2 miljard, dat ze vergaarde met het investeren in Chinese winkelcentra.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.