jaloers zijn
14 June 2016

Niet monogaam zijn wekt jaloezie op

“Als mijn lief met andere vrouwen afspreekt, dan voel ik me vaak pijnlijk geraakt. Zeker als hij laat zien hoe mooi en bijzonder hij andere vrouwen vindt. Ik krijg daarbij het gevoel zelf tekort te schieten. Hij wil ook de mogelijkheid om seks met ze te hebben openhouden. Ik wil een monogame relatie. Hoe moet ik omgaan met mijn jaloezie?”

Gelijkwaardigheid ver te zoeken

In BN DeStem van vandaag wordt dit probleem door een relatiedeskundige besproken. De tekst uit de inleiding zijn de woorden van de ongelukkige vrouw in kwestie. Mijn haren gaan overeind staan bij de arrogantie van zo’n man. De relatiedeskundige Caroline Franssen geeft een goed advies. Voor alle vrouwen waar gelijkwaardigheid in een relatie ver te zoeken is.

Niet monogaam zijn wekt jaloezie op

Het is niet zozeer dat je in een dergelijke situatie iets aan je jaloezie moet doen, je moet nadenken of je verder wilt in deze relatie. Wanneer jouw partner seks wil met andere vrouwen, maar jij als vrouw wordt daar ongelukkig van, dan ben je in een lastig pakket terecht gekomen. Iedere vrouw die hij mooi vindt is voor jou een bedreiging. Deze man voedt juist jouw jaloezie. Hij ondergraaft de gelijkwaardigheid in jullie relatie en neemt een machtspositie in.

Bewaar je onafhankelijkheid

Blijf je in deze relatie, die voor jou niet veilig is, dan zal er altijd jaloezie zijn. Je zult jezelf nooit als compleet genoeg zien en je zult je niet geliefd genoeg voelen. Jouw zelfvertrouwen wordt minder en minder. Het kan je helpen tijdens deze relatie meer tijd in jezelf te steken, door een hobby te kiezen en door meer met vriendinnen of vrienden af te spreken. Het is pure noodzaak dat je in deze relatie een deel van je onafhankelijkheid bewaart en zelfs versterkt, want hij kan er ieder moment met een ander vandoor gaan.

Monogamie als basis in relatie

Moet je in een liefdesrelatie blijven waarin de basisafspraken door een ander gedomineerd worden en die voor jou niet goed voelen. Dit is niet zoals jij een relatie wilt. Je hoeft niks aan je jaloezie te doen. Gebruik het juist om monogamie in jullie relatie tot basisvoorwaarde te maken. Je kunt zeggen dat je alleen met hem door gaat wanneer hij kiest voor een monogame relatie. Kiest hij hier voor dan heeft jullie relatie nog een kans om zich te ontwikkelen. Kiest hij hier niet voor dan is het aan jou om de relatie te verbreken. Er zijn zeker mannen te vinden die enkele en alleen een monogame relatie willen, net als jij.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Zal hij goed zijn als minnaar?

Mannen zijn zeker niet zo mysterieus als ze zich soms voordoen....

Je zelfvertrouwen vergroten voor na de lockdown: 7 tips

De pandemie heeft onze ‘normale’ routine van dag tot dag beëindigd...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie