speciale datingsites singles
12 October 2015

Niet langer gelukkig in relatie

De meeste mensen zijn heel druk bezig met het verkrijgen van een relatie. Wanneer je het niet hebt dan kun je er een dagtaak van maken om een partner te vinden. Maar stel dat je wel een relatie hebt, dan nog heb je er een dagtaak aan je relatie goed te houden. Bij veel mensen gaat dit niet van zelf. Meer dan de helft van de stellen zegt ongelukkig te zijn in hun relatie. Waar gaat het dan fout?

Relatie moet je onderhouden

Wanneer je single bent zou je er mogelijk veel voor over hebben een relatie te hebben. Maar dat het hebben van een relatie zeker niet zaligmakend is, blijkt uit het feit dat meer dan de helft van een mensen in een relatie niet tevreden zijn. Na ondervraging van 3000 Britse koppels kwam deze onvrede naar voren. Waar het al fout gaat is dat deze mensen zelf al toegeven er niet genoeg aan te werken. Het onderhouden van een relatie is een dagtaak.

Energie nodig voor relatie

Veel ondervraagden gaven toe dat er zeker facetten te bedenken zijn, die verbeterd kunnen worden, ook door hen zelf.  Maar die energie moet je dan wel opbrengen. Dat niet iedereen dat van plan is zie je wanneer 4 op de 10 overweegt zijn partner te verlaten. Verlies aan vertrouwen in de geliefde is een belangrijke factor om niet verder te kunnen. Verder worden gebrek aan seks, spontaniteit, affectie en romantiek genoemd als sta in de weg voor een liefdevolle relatie.

Geen spontaniteit

Wat gaat er mis na verloop van tijd in een relatie? Wat er eigenlijk fout gaat is dat na de periode van verliefdheid de roze wolk verdampt en het echte leven zijn entree doet. Bij sommigen is die roze wolk heel dik, dus dan duurt de super fijne beginperiode van je relatie wat langer. Wanneer je vindt dat je partner niet meer zo liefdevol is, niets romantisch meer doet, niet altijd zelfde toekomst beeld heeft, niet altijd genoeg aandacht en tijd heeft voor jou om te praten en niet meer zo aantrekkelijk is, dat is toch normaal. Dan hoef je niet meteen je relatie in twijfel te trekken. Het echte leven is vaak geen sprookje, maar dat hoef ik waarschijnlijk niemand te vertellen.

Neem zelf het initiatief

Vaak gehoord is ook dat de partner niet genoeg initiatief neemt voor seks. Maar hoe zit het met jou met al deze negativiteit? Ben jij zelf nog wel aantrekkelijk genoeg, natuurlijk wordt je ouder, word je minder strak, komen er meer rimpels. Dit wil echter niet zeggen dat je niet je best kunt doen zo aantrekkelijk mogelijk er uit te zien, vooral voor je zelf en ook voor de ander. En dat stukje romantiek en seks. Waarom moet altijd de ander beginnen met de kans afgewezen te worden?  Steek je hand gerust in eigen boezem. Wil je meer avontuur in slaapkamer of daar buiten, maak dat duidelijk aan de ander. Ben er van bewust dat je de ander niet gaande de weg gaat verwaarlozen. Een positieve insteek is nodig. Er zijn natuurlijk genoeg relaties om ons heen die er heel liefdevol uitzien. Daar word je toch blij van.

Top 10 van ergernissen in een relatie

Er is dus een hele waslijst van ergernissen te bedenken die het vertrouwen in een relatie om zeep helpen. Ben er van bewust dat het voor jouw relatie van belang is dat dit onderstaande lijstje zo kort mogelijk is. Werk aan de winkel.

1. Gebrek aan spontaniteit
2. Gebrek aan romantiek
3. Slecht seksleven
4. Geen tijd of aandacht voor elkaar hebben
5. Gebrek aan tijd om te praten
6. Niet hetzelfde in de toekomst willen
7. Elkaar niet vertrouwen
8. Gebrek aan affectie
9. Elkaar niet aantrekkelijk vinden
10.Niet eerlijk zijn

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie