vrijheid om te kiezen

Niet iedere date is een seksdate

Meer dan een jaar geleden hebben we in één van onze Doe Mee en Win Acties een boek weg mogen geven over singles. Gewoon Single, een boek van Karin Ramaker over vooroordelen, misvattingen en andere ongemakken. Daten kan één van de ongemakken zijn.

Daten is een manier

Wanneer singles niet altijd alleen willen blijven, zit er bijna niks anders op dan te gaan daten. Zo ook Floor die een afspraak had in een Mexicaans restaurant. Haar date had vergeten te reserveren dus ze zaten veel te  intiem verscholen achter een palmboom ergens in een hoekje. Ze weet niet of het daar aan gelegen heeft of aan het gekruide eten, maar zij liet zich de Mexicaanse kaas niet van haar burrito eten.

Waarom bleef je niet?

Toen ze daar zaten werd ze er door hem op aan gesproken dat ze de week ervoor bij een van hun eerste dates niet bij hem in Groningen was gebleven. Hij was duidelijk bezig zijn teleurstelling als een verwijt op haar bordje te leggen. Zij nam een hap van haar gekruide kip en gaf niet veel antwoord. Wanneer je een leuke tijd hebt met iemand dan blijf je toch? Waarom ga je weg als het leuk is? Voor hem voelde haar weggaan als een ouderwetse afwijzing, een krenking, een belediging.

Is iedere date een seksdate?

Nadat zijn vervelende vragen en de kruiden haar wat pit hadden gegeven, gaf zij hem een antwoord. Niet het antwoord wat hij wilde horen. Natuurlijk kun je blijven als het leuk is, maar er hangt toch nergens een bordje dat ik meteen in ben voor een seksdate? Er zit toch niet buiten mijn weten om een sticker in mijn haar of zo? Hij verslikte zich bijna in zijn Corona.

“Vind jij dat wanneer iemand me mee uitvraagt voor een leuke en gezellige date, met het doel elkaar beter te leren kennen, dat ik ook meteen moet vragen of hij naast mijn hart ook mijn vagina wil leren kennen?” Korte stilte volgt. “Snap je dan niet dat wanneer je eerst mijn hart heb leren kennen dat de kennismaking met mijn vagina echt wel vanzelf volgt?” Op zoek naar de ober vroeg hij of ze de rekening zouden vragen. Graag, was het antwoord van Floor.

Vrijheid om zelf te bepalen

Floor had een tijdje daarvoor met iemand een gesprek over vrijheid gevoerd. “Weglopen doe ik nu niet meer, maar ik hoef toch ook niet overal in mee te stemmen.” Dit had ze goed in haar oren geknoopt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam