ongezond eten

Niet daten maar doen!

Is de single dating moe? Het rondstruinen op datingsites was toch het ei van columbus? Niets is minder waar als je de laatste berichten moet geloven. Momenteel leggen steeds meer singles de nadruk op ongedwongen ontmoeten dan op daten. Tijd voor het team van Singlessite om op onderzoek uit te gaan naar deze nieuwe tendens.

Anders ontmoeten


De eerste signalen dat singles iets anders willen kwamen aan het licht tijdens ons onderzoek naar de behoefte aan een vrijblijvend singles hotelarrangement. Hieruit bleek duidelijk dat vele respondenten een dergelijk initiatief bijzonder aantrekkelijk vonden. Het idee om op ongedwongen wijze andere singles ontmoeten en eventueel dingen samen te ondernemen bleek een shot in de roos. Geen lidmaatschap, geen verplichtingen maar toch de mogelijkheid om actief bezig te zijn met andere singles klonk hen als muziek in de oren.

Het roer om?

In het septembernummer van het tijdschrift Marie Claire staat dan ook niet toevallig een reportage waarin dit nieuwe fenomeen wordt beschreven. Zij gingen op pad met initiatiefnemer van NMLK Carlo Vuur om zijn concept van het “nieuwe ontmoeten” vast te leggen. De deelnemers van NMLK zijn voornamelijk 20ers en 30ers die zijn afgestapt van het idee om iemand te leren kennen via een datingsite. Liever ondernemen zij diverse activiteiten waar ze in een ongedwongen sfeer hun sociale netwerk uitbreiden.

Het unieke van NMLK is dat je er niet zomaar bijkomt. Je moet namelijk iemand kennen die jou op zijn of haar beurt weer uitnodigt voor een activiteit. Via via ontstaat er zo een klein clubje mensen die kan uitgroeien tot een grote club. Dat je in plaats van foto’s op een datingsite mensen face to face ziet is een groot bijkomend voordeel. Zou het roer dan echt omgaan?

Singles vertellen
Tijd voor een rondje persoonlijke gesprekken. Toeval of niet maar de singles die wij spraken gaven stuk voor stuk aan zich niet (meer) bezig te houden met internetdating. Zo vertelde Maureen (39) “Ik heb het echt geprobeerd, verschillende keren met zo’n man afgesproken, maar het bleek altijd dat het zonde van onze tijd was. Ik ga me meer richten op dingen doen dan op daten”. Merel (28) denkt er als volgt over “ik heb me een paar keer ingeschreven op zo’n datingsite maar het voelt als een soort zakelijke overeenkomst, ik zoek dit, hij zoekt dat. Niks voor mij, ik hou me nu meer bezig met mijn sport en hobby’s”. Sandra (27) “Ik ga het niet eens proberen, heb nu een singlesreis geboekt waar ik enorm naar uitkijk. Het lijkt me leuk om verschillende mensen te ontmoeten en als ik alleen iets wil doen kan dat ook”.

Het nieuwe daten
Zijn er dan helemaal geen positieve geluiden meer over de ware ontmoeten via een datingsite? Vast wel, maar het ziet er toch naar uit dat steeds meer alleenstaanden de datingsite links laten liggen en zich steeds vaker richten op het uitbreiden van hun sociale netwerk door activiteiten te ondernemen. Tijdens een avondje koken of middagje skaten met een leuke groep mensen bloeien er namelijk regelmatig nieuwe liefdes op. Zij kiezen voor het “nieuwe daten”.

Bron: Singlessite.nl

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.