ongezond eten

Niet daten maar doen!

Is de single dating moe? Het rondstruinen op datingsites was toch het ei van columbus? Niets is minder waar als je de laatste berichten moet geloven. Momenteel leggen steeds meer singles de nadruk op ongedwongen ontmoeten dan op daten. Tijd voor het team van Singlessite om op onderzoek uit te gaan naar deze nieuwe tendens.

Anders ontmoeten


De eerste signalen dat singles iets anders willen kwamen aan het licht tijdens ons onderzoek naar de behoefte aan een vrijblijvend singles hotelarrangement. Hieruit bleek duidelijk dat vele respondenten een dergelijk initiatief bijzonder aantrekkelijk vonden. Het idee om op ongedwongen wijze andere singles ontmoeten en eventueel dingen samen te ondernemen bleek een shot in de roos. Geen lidmaatschap, geen verplichtingen maar toch de mogelijkheid om actief bezig te zijn met andere singles klonk hen als muziek in de oren.

Het roer om?

In het septembernummer van het tijdschrift Marie Claire staat dan ook niet toevallig een reportage waarin dit nieuwe fenomeen wordt beschreven. Zij gingen op pad met initiatiefnemer van NMLK Carlo Vuur om zijn concept van het “nieuwe ontmoeten” vast te leggen. De deelnemers van NMLK zijn voornamelijk 20ers en 30ers die zijn afgestapt van het idee om iemand te leren kennen via een datingsite. Liever ondernemen zij diverse activiteiten waar ze in een ongedwongen sfeer hun sociale netwerk uitbreiden.

Het unieke van NMLK is dat je er niet zomaar bijkomt. Je moet namelijk iemand kennen die jou op zijn of haar beurt weer uitnodigt voor een activiteit. Via via ontstaat er zo een klein clubje mensen die kan uitgroeien tot een grote club. Dat je in plaats van foto’s op een datingsite mensen face to face ziet is een groot bijkomend voordeel. Zou het roer dan echt omgaan?

Singles vertellen
Tijd voor een rondje persoonlijke gesprekken. Toeval of niet maar de singles die wij spraken gaven stuk voor stuk aan zich niet (meer) bezig te houden met internetdating. Zo vertelde Maureen (39) “Ik heb het echt geprobeerd, verschillende keren met zo’n man afgesproken, maar het bleek altijd dat het zonde van onze tijd was. Ik ga me meer richten op dingen doen dan op daten”. Merel (28) denkt er als volgt over “ik heb me een paar keer ingeschreven op zo’n datingsite maar het voelt als een soort zakelijke overeenkomst, ik zoek dit, hij zoekt dat. Niks voor mij, ik hou me nu meer bezig met mijn sport en hobby’s”. Sandra (27) “Ik ga het niet eens proberen, heb nu een singlesreis geboekt waar ik enorm naar uitkijk. Het lijkt me leuk om verschillende mensen te ontmoeten en als ik alleen iets wil doen kan dat ook”.

Het nieuwe daten
Zijn er dan helemaal geen positieve geluiden meer over de ware ontmoeten via een datingsite? Vast wel, maar het ziet er toch naar uit dat steeds meer alleenstaanden de datingsite links laten liggen en zich steeds vaker richten op het uitbreiden van hun sociale netwerk door activiteiten te ondernemen. Tijdens een avondje koken of middagje skaten met een leuke groep mensen bloeien er namelijk regelmatig nieuwe liefdes op. Zij kiezen voor het “nieuwe daten”.

Bron: Singlessite.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen